Çocuklar Üşümesin Diye Hür-Genç Öğrenci Topluluğu Seferber Oldu

15.12.2017

Üniversitemiz Hür-Genç Öğrenci Topluluğu, çocuklar için önemli bir projeye başlattı. İhtiyaç sahibi ailelere yakacak desteği için öğrenciler farklı fakültelerde yardım topladı.

İlahiyat Fakültesinde topluluk öğrencileri adına açıklamaya yapan fakültenin Öğr. Gör. Salih Zeki Keş, ihtiyaç sahibi ailelerin listelerini oluşturduklarını ve kampanya bitiminde ailelere yardımların ulaşacağını kaydetti. Salih Zeki Keş, “Hür-Genç Öğrenci Topluluğu üyesi arkadaşlar tarafından, üniversitemizin değişik fakültelerinde ihtiyaç sahibi aileler yararına kışlık yakacak temini amacıyla nakdi yardım kampanyası başlatıldı. Bu kampanya ile amacımız, malum kış ayına girdik, odun-kömür alamayacak ve özellikle küçük çocukları olan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bir insani yardım teşkilatı eliyle kömür temininde kullanılacak. İhtiyaç sahibi ailelerin listesi bizde mevcuttur. Bu çalışmaya ilham veren düşünce şuydu: Hepimizi Müslümanız ve Müslümanlığın temel şartlarından birisi de zorda, darda olan kardeşinin elinden tutmaktır. Kuran-ı Kerim’de “İyilik ve takvada yardımlaşın. Düşmanlıkta ise yardımlaşmayın” diye buyrulur. Yine Peygamberimiz Hz. Muhammed, “Kul, kardeşine yardım ettiği sürece, Allah da kulunun yardımındadır.” demiştir. Öğrenci arkadaşlarımıza ilham veren değerler bunlardır. Bu referanslardan hareketle yardım kampanyamız başladı ve devam ediyor. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.