Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, BİTAM’ın Açılışını Gerçekleştirerek Öğrencilerimizle Buluştu

19.11.2021

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezinin (BİTAM) açılışı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in teşrifleri ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından Prof. Dr. İsmail Demir, Üniversitemiz Fuat Sezgin Konferans Salonunda düzenlenen ‘Turkuaz Sahne’ adlı programda öğrencilerle bir araya geldi.
Bir dizi programa katılmak üzere Konya’ya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Üniversiteniz Köyceğiz Yerleşkesinde bulunan BİTAM binasının açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü de katıldı.
Açılış töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, BİTAM hakkında bilgiler vererek yeni binanın hayırlı olması temennisinde bulundu.





Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de, bilimsel çalışmaların öneminden bahsederek açılışın hayırlara vesile olmasını diledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Prof. Dr. İsmail Demir ve protokol üyeleri kurdele kesilmesiyle açılışı gerçekleştirilen binayı gezerek BİTAM tarafından düzenlenen “Nanookul-2021” kapsamında eğitim alan ortaokul öğrencilerinin çalışmalarını yerinde inceledi.



Açılış töreninin ardından Üniversitemiz Fuat Sezgin Konferans Salonu’na geçen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Turkuaz Sahne” isimli programda öğrencilerle bir araya geldi. Demir burada yaptığı konuşmada, savunma sanayiinin önemini vurgulayarak başkanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.





Türkiye’nin idealleri doğrultusunda yol aldığını belirten Prof. Dr. Demir, “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye'nin gidişinde bir irade konma meselesi var. Yani bir ideal konuyor, bu ideale doğru yol alıyoruz. Birinci madde, öz güven. Gördüğümüz bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız. Buna gönülden inanmamız gerekiyor. El attığımız bir işi başarırız. Bugün İHA'mız uçuyor. 'Tamam da kardeşim bunun motoru nereden?' diyorlar. 'Savaş uçağı yapacağız.' diyoruz, 'Tamam da bunun motoru nereden?' diye soruyorlar. Tamam, tersinden soralım; Hangi motor projesine başladık da yapamadık? Rahmetli Necmettin Erbakan'ın yaptığı motor niçin değerlenmedi? O, motoru gündeme getirirken, 'ağır sanayi' derken kimler dalga geçiyordu? Aynı kesim şimdi, 'Nerede bunun motoru?' diyen insanlar, aynı zihniyetin, aynı bakış açısının insanları. Demek ki eleştirmek haklı olmalı, bir yola başlanmalı ki bitirilebilsin. İnşallah bu yolculuğa başladık. Motoruyla, uzay sistemleriyle, roket motoruyla, deniz altısıyla, insanlı-insansız hava, kara, deniz araçlarıyla, elektronik harp teknolojileriyle, akıllı sistemlerle, yapay zekayla, siber güvenlikle adını her ne koyarsanız bütün alanlarda bir harekât içindeyiz ve bu harekâtın gönül erleri sizsiniz. Durmak yok, çünkü durursak düşeriz. Herhangi bir alanda 'Çok iyiyiz.' dediğimizde iki gün sonra başkalarının bizi geçtiğini görürüz. Başka bir alanda, 'Başkaları bizden çok ilerde.' dersek onu yakalama ümidimizi kaybederiz. Yakalamak için uğraşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Program, Prof. Dr. İsmail Demir’in öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.
Paylaş
HABERLER