CWUR Sıralamasına Türkiye’den Giren En Genç Üniversite Olduk

08.08.2022

Üniversitemiz, Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi (The Center for World University Rankings - CWUR) tarafından hazırlanan 2022-2023 dönemini kapsayan ve 96 ülkeden dünya çapında yaklaşık 20 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği başarılı üniversiteler sıralamasında Türkiye’de 41’inci sırada yer alarak Türkiye'den sıralamaya dahil olan en genç üniversite oldu. Üniversitemiz, dünya genelinde bin 760’ıncı, Asya ülkeleri içerisinde 314’üncü sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

2012 yılından bu yana dünya çapında yaklaşık 20 bin üniversite arasında yükseköğretim kurumunun araştırma performansı, eğitim kalitesi, saygınlık derecesi ve mezunların başarısı gibi kriterler temelinde hazırlanan sıralamaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, sıralamaya Türkiye’den giren en genç üniversite olma özelliğini koruduğumuzu, Üniversitemizin son dört yılda Türkiye sıralamasında 15 basamak yükselerek 41. sırada yer aldığını söyledi.

“Akademik Performansın Artması İçin Durmadan Çalışıyoruz”
Üniversitemizin dünya genelindeki sıralamada son 4 yılda yaklaşık 200 sıra birden yükseldiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, bilimsel yayıncılık faaliyetleri sonucunda ‘Akademik Performans İzleme ve Değerlendirme Sistemi’nin kurulması, kuruma ait tüm bilimsel yayınların çıktılarının kuruma katkılarını ölçüp değerlendirilmesiyle elde edilen veriler neticesinde birçok dünya üniversite sıralamasına dahil olunduğunu vurguladı.

Akademik performansın artması, sıralamalarda daha üst konumlara ulaşmak adına çalışmalara hız kesmeden devam edileceğinin altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, gerçekleştirilen faaliyetlerin ekip çalışmasıyla yürütüldüğünü kaydederek akademik performans noktasında katkı sunan herkese teşekkür etti.