Deneyimsel Tasarım Öğretileri Üniversitemizde Konuşuldu

24.04.2017

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinde İletişim Ustalığı Zirvesi başladı. Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsünden konuşmacıların yer aldığı programda açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kahraman yaptı.

Prof. Dr. Ali Kahraman konuşmasında sanal ortamdan kurtulup yüz yüze iletişime çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde programın faydalı olacağına inandığını söyledi. İletişimin önemini anlamak için programın önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Kahraman, programın başarıyla tamamlanmasını temenni etti.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Danışmanlarından Zaliha Esen öğretinin ne olduğuyla ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Esen; “İnsan hayatta hep gerçeği öğrenmek ister. Deneyimsel öğreti gerçekle sahteyi ayırmamızı sağlar. Deneyimsel öğreti gerçeklerden bahseder” diye konuştu.

Deneyimsel Öğretinin insan hayatına katkılarından bahseden Esen şunları söyledi: “Deneyimsel öğreti hayatımıza konfor sağlar. Bizi öngörü sahibi yapar. Hayatımızda iz ve işaretler vardır. İnsan bazen göremez, bazen de görmek istemez. Hayatta hiçbir şey birdenbire olmaz. Deneyimsel öğreti iz ve işaretler sayesinde öngörü geliştirmemizi sağlar.”

Dinleyenlere, problemleri doğru tespit edebildikleri ölçüde onunla baş edebileceklerini söyleyen Zaliha Esen, Deneyimsel Öğretinin insanlara belli stratejiler sunduğunu ve bu stratejilerin doğru uygulanmasıyla başarının ve mutluluğun geleceğini söyledi.

İletişim uygulamaları kapsamında yapılan etkinliklerle öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Program gerçekleştirilecek etkinliklerle 2 gün boyunca Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde devam edecek. 

Paylaş
HABERLER