Devfest Konya 2015 Etkinliği Üniversitemizde Gerçekleştirildi

09.12.2015

Google sponsorluğunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Topluluğu ile Google Developer Group (GDG) Konya tarafından Devfest Konya 2015 etkinliği AKEF Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

GDG Konya’dan, GDG İstanbul ve GDG Eskişehir'den davetli konuşmacılar 1 gün süren etkinlik boyunca en yeni teknolojiler hakkında bilgiler verdi. 

Etkinlikte ilk olarak Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken "Logic by Logicly" konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Üniversitemiz  Uzman personeli Mücahit Büyükyılmaz tarafından "NoSQL ve Dağıtık Sistemler", Üniversitemiz öğrencileri Ahmet Küçük ve Adil Reşit Dursun tarafından ise "Bir Seçebilme Hikayesi" ve "Bulut Bilişiminde Yeni Teknolojiler: Docker" konularında sunumlar yapıldı.

Davetli olarak gelen Güray Yıldırım (GDG İstanbul) "Kivy ve MQTT Internet of Things Uygulamaları" konusunda; Murat Can Bur ve Mert Şimşek (GDG Eskişehir) de "Android and Electrons konularında sunumlarını paylaştılar.

GDG Konya kurucusu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada; "Google Developer Group (GDG) ülkemizde teknolojiye ilgi duyan kişileri çeşitli faaliyetlerle bir araya getiren bir topluluktur. GDG Konya; başta Android, bulut bilişim teknolojileri, dağıtık sistemler ve dağıtık veri tabanları olmak üzere bilişim alanında en yeni teknolojiler hakkında konferanslar, seminerler ve yarışmalar düzenlemektedir.

Biz de GDG Konya olarak böyle bir etkinlikle teknoloji anlamında Necmettin Erbakan Üniversitesini daha geniş kitlelere tanıtma fırsatı bulmuş olduk. Bu yıl 2. defa Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Devfest Konya 2015 etkinliğinin tüm Türkiye'de düzenlenen Devfest etkinlikleri içerisinde başarılı bir şekilde yer almasından son derece mutluyuz." şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca katılımcılara kupa, cardboard, kitaplar başta olmak üzere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Paylaş
HABERLER