Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Engelsiz Bilişim ve Girişimcilik öğrenci topluluğu tarafından “Engelsiz Yüreklerle Hayata Dair” söyleşisi gerçekleştirildi. Programa engelli bireyler, aileleri ve öğrenciler katıldı.
Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Konya İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Uzun'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide; Seydişehir Halise Güney İlköğretim Okulu Müdürü İzzet Eker, konuşmasında kendi hayat hikayesini anlatarak karşılaştığı zorluklardan bahsetti. Hayatının en güzel çağında, 23 yaşında iken bir trafik kazası sonucu omurilik felci olduğunu söyleyerek bu imtihanda sabır ve şükrün önemini vurguladı.
Şair-Yazar Muhammed Uzun annesinin ve babasının destekleri ile eğitim öğretimini tamamlayarak hayatta büyük mücadeleler verdiğini belirttiği konuşmasında, herkesin bir engelli dostu edinmesini ve özellikle kurumların mimari ve fiziksel alanlarının engellilere yönelik daha uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Uzun, “Türkiye’de çok önemli engelli dernekleri var. Bu dernekler pasif kaldığı zaman engelliler de pasif kalıyor” diyerek engelli derneklerinin önemine dikkat çekti. 2 adet şiir kitabı yazdığını ifade eden Uzun zorlukları sabır ve Allah'ın bir imtihanı olduğu düşüncesi ile aştığını belirtti.
Seydişehir Belediyesi personeli Ümmügülsüm Balcı ise hayat mücadelesinde ailesinin kendisine vermiş olduğu desteklerden, iş hayatındaki mücadelelerinden, yapmış olduğu engelsiz yaşam projelerinden bahsetti. İnsanın kendisine inanmasının en önemli adım olduğunu söyleyen Balcı, engellilere yönelik bakış açılarının değiştirilmesi gerektiğinden bahsetti.
Makine Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi İbrahim Göksoy eğitim ve öğretim sürecinde yaşadığı sıkıntılara değinerek okul dönemlerinin her birinde annesi ile beraber okuduğunu ama hiç bir zaman hayattan yılmadığını söyledi. Camilere giremediklerini söyleyerek engelliler için mimari alanda gerekli fiziksel şartların önemli olduğunu belirtti. Göksoy kendisi gibi engelli arkadaşlarına seslenerek başarmak için mücadeleci olmalarını istedi.
Son olarak söz alan Yrd. Doç. Dr. Yusuf Uzun engelsiz yüreklerin başarı hikayelerinin, tüm öğrencilerimize örnek niteliğinde olması gerektiğini söyledi. 2013 yılında hazırlamış olduğu Seydişehir'de yaşayan engellilerin veri analizleri hakkında bilgi verdi. Uzun, konuşmasını “Engelsiz yüreklere selam olsun” diyerek tamamladı.