Ereğli Yerleşkesindeki Öğrencilerimizin Köy Okullarındaki “İmece Faaliyetleri” Devam Ediyor

08.06.2017

Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kemal Akman Meslek Yüksekokulu öğrencileri “İmece Faaliyetleri” adı altında her yıl geleneksel olarak düzenledikleri köy okulu ziyaretlerini bu yıl Ereğli’ye bağlı Belkaya Mahallesi Tozlukuyu İlkokulu’na yaptılar.

Tozlukuyu İlkokulunu onararak örnek bir çalışmaya imza atan üniversite öğrencileri ayrıca okulun eksikliklerini belirleyerek bu eksiklikleri gidermeye çalıştılar. Konu hakkında bilgi veren İngilizce Okutmanı Eray Günay; amaçlarının ulaşım sıkıntısı çekilen ve ihtiyaç duyulan okullarda onarım yapmak ve çeşitli eksikliklerin giderilerek eğitimli nesillerin yetişmesine yardımcı olmak olduğunu ifade etti.

Günay: “Bu faaliyetlerimizi Ereğli’de 10 yıldan bu yana yürütüyoruz ve burası da onardığımız dokuzuncu okulumuz. Bu faaliyetlere başlarken amacımız sahip olduğumuz üniversitedeki gücü, enerjiyi, birikimi toplum ve insanlarla paylaşmaktır. Bu felsefe ile yola çıktık. Buradaki yardımlarımıza esnaflarımız da katkı sağlıyor. Biz çalışma yapacağımız okula önceden gelip eksik ve yapacakları belirliyoruz. Öğrencilerimiz ile el ele vererek işlerimizi bir gün içerisinde bitiriyoruz” dedi.

İmece faaliyeti kapsamında; okulda öğrenciler tarafından önce bayrak direği boyandı, okulun camları değiştirildi, sorunlu olan tuvaletler onarıldı, bazı yerlere beton döküldü, elektrik anahtarları ve sigortalar değiştirilerek yeni lambalar takıldı, okulun tüm pencereleri macunlandı, yeni yağmur olukları takılarak su tahliye sistemi güçlendirildi. Okulda çalışmayan 3 adet bilgisayar Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü öğrencileri tarafından çalışır hale getirildi.

Ereğli Yerleşkesindeki öğrencilerimiz ziyarette ayrıca palyaço, müzik ve tiyatro gösterileri düzenleyerek ilkokul öğrencileriyle keyifli anlar yaşadılar. Okuldaki etkinlik; öğrencilere basketbol, futbol, voleybol ve hentbol topu, atlama ipi, değişik kırtasiye malzemeleri, bez Türk bayrağı, oyuncak vb. hediyeler verilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş
HABERLER