Fen Fakültesinde Bilimsel Makale Günleri Başladı

13.12.2017

Fen Fakültesi Bilimsel Makale Günleri Arş. Gör. Fatih Erci’nin, “Bitki-Nanopartikül Etkileşiminde Kompleks Genetik, Fototermal ve Fotoakuistik Analizler” başlıklı makale sunumu ile Fen Fakültesi seminer salonunda başladı. Fen Fakültesi Bilimsel Makale Günlerinin açılış konuşmasını Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karataş yaptı.

Fen Fakültesi bünyesinde bilimsel aktivitelerin artarak devam edeceğini hatırlatan Prof. Dr. Karataş;, bu tarz bilimsel aktivitelerin fakültedeki araştırmacıların, lisansüstü ve lisans eğitimi gören öğrencilerimizin motivasyonlarını yükselterek güncel makaleleri tartışacakları bir ortam oluşturacağına vurgu yaptı. Ayrıca Prof. Dr. Mehmet Karataş bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Tevfik Uncu ’ya ve ilk sunumu gerçekleştirecek olan Biyoteknoloji Bölümü Arş. Gör. Fatih Erci’ye teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Arş. Gör. Fatih Erci’nin sunumuna geçildi. Arş. Gör. Erci Nanomazemeler ile bitki dokularının etkileşiminde genetik, phototermal ve photoakuistik yöntemlerin birlikte kullanılmasının nanomalzemelerin bitkiler üzerinde hücre seviyesindeki etkilerini incelemek için güçlü, eşsiz bir biyolojik araç sağlayacağını ve ayrıca bu sayede tarımsal alanda nanomalzemelerinin etkilerinin daha kapsamlı ve gerçek zamanlı anlaşılacağını belirtti. Sunum sonrasında oturuma katılan öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencileri ile makale konusunda soru cevap kısmına geçilerek sunum tamamlandı.

Her hafta ayrı bir makale sunumu ile devam edecek olan etkinlikte bilimsel alanlarında güncel konular tartışılacak.

Paylaş
HABERLER