Geleneksel Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

16.05.2016

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker Novotel’de düzenlenen Basın Toplantısında Üniversitenin 2015-2016 Eğitim Öğretim yılını değerlendirdi. 2010 yılında Konya Üniversitesi adıyla eğitim-öğretim hayatına başlayan Üniversitenin bölgede öncü bir yere geldiğini ve artık Türk yükseköğretiminde adından söz edilmeye başlandığını söyledi. Şeker; 25’i yabancı uyruklu olmak üzere bin 601 akademik personel ve 2 bin 772 idari personel sayısı ile hizmet verdiklerinin bilgisini verdi.

70 farklı ülkeden 837’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 33 bin 640 öğrencinin üniversitelerinde eğitim-öğretime devam ettiğini açıklayan Şeker, üniversite tercihlerinde ilk sıralarda tercih edilir hale geldiklerini vurgulayarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında, 36 bin 316 öğrenci almayı hedeflediklerini ifade etti.

Üniversitemize Yeni Bölümler

Rektör Şeker; 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi bölümüne, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Grafik bölümüne, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dil Bilimi bölümüne, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne ilk defa öğrenci alınacağının müjdesini verdi. Şeker; Sanayi-Üniversite ve İŞKUR işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, Un ve Unlu Mamuller (Değirmencilik) Bölümünde şartları tutan başarılı öğrencilere burs ve ücretli staj imkânı sağlandığını sözlerine ekledi. Ayrıca 2015 yılında açılış izni verilen Hukuk Fakültesinin akademik kadrosunun tamamlanmak üzere olduğunu belirten Şeker; Hukuk Fakültesinin ve Devlet Konservatuvarının da önümüzdeki yıllarda öğrenci kabul edeceğini kaydetti ve belirledikleri hedeflere ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Üniversite olarak 4 farklı kampüs alanı ve geçici hizmet binalarıyla fiziksel olarak önemli gelişmeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Şeker; kendilerine destek veren Konya halkına, siyasetçi ve bürokratlara şükranlarını sundu.

Üniversite yerleşkesinin farklı yerlerde devam eden inşaatlarıyla bir şantiye görüntüsünde olduğunu vurgulayan Rektör Şeker, Köyceğiz Yerleşkesindeki Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi idari ve derslik blokları, laboratuvar inşaatı ile çevre düzenlemesi yapım işi ve kampüs altyapı inşaatın hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Şeker, ayrıca Tıp Fakültesi Hastanesi inşaatının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker 2016 yılında planladıkları projeler hakkında da bilgi verdi. Şeker, Rektörlük İdari Birimleri ve Kafeterya, Tıp Fakültesi morfoloji ek binası, Tıp Fakültesi Hastanesi dijital arşiv yapılanması konularında da 2016 yılında çalışmalar yapılacağını söyledi.

Üniversitemiz Rekora Koşuyor

Şeker; 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türkiye’nin en çok Araştırma ve Uygulama Merkezine sahip üniversitelerinden biri haline gelen Üniversitenin bu merkezlerde farklı bilim dallarında önemli faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade etti. Bilimsel Akademik Projeler (BAP) destekleri kapsamında; devam eden 600 projeye 19 milyon 972 bin lira destek miktarı bulunduğunu ve bu destekten 13 milyon 392 bin lira harcandığını söyleyen Şeker; BAP kapsamında bin 183 projenin tamamlandığını, 9 milyon 422 bin lira destek miktarının yaklaşık 8 milyon 754 bin lirasının harcandığını kaydetti.

Basın Mensuplarından Yoğun Soru Talebi

Açıklamalarını tamamlayan Rektör Şeker, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Yaklaşık yarım saat süren yoğun soru-cevap bölümünde Şeker; Üniversitemizin geldiği nokta, Köyceğiz Kampüsünün geleceği, Üniversitemizin uluslararasılaşma ölçeğinde yapılan faaliyetlere değindi. YÖK tarafından üniversitelerde nitelik açısından yeni çalışmaların yapıldığını belirten Şeker, bu çalışmaların sonucunda sayısal olarak artan Üniversitelerin nitelik olarak da ciddi değer kazanacağını kaydetti. Tıp Fakültesi eski binalarında iyleştirme yapıldığını söyleyen Şeker, yeni binanın yapımının ve detaylarının takipçisi olduklarını vurguladı.

Çalışmalar tamamlandığında şehir merkezinde 3 kampüse sahip olacaklarını vurgulayan Şeker; "Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, mevcut Tıp Fakültesi ve mümkün olursa Eczacılık Fakültesi bir arada olacak." dedi. Köyceğiz Kampüsünün arazi sorunu kalmadığını söyleyen Rektör Şeker, Camii inşaatı, spor aktiviteleri için alanlar için de çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Türkiye'nin tüm illerinden öğrenci alan sayılı üniversitelerden biri olduklarının altını çizen Rektörümüz, nitelikli insan vurgusu yaparak öğretim üyesi, asistan alımlarında ALES, YDS, transkript gibi şartları sağlayan adaylar içerisinden şeffaf şekilde seçimler yapıldığını söyleyerek üniversiteleri kaliteli insanların toplandığı yerler olarak nitelendirdi.

Uluslararası alana açılmanın üniversitelerin tabii görevi olduğunu söyleyen Şeker, Üniversite olarak hem öğrenci çekmek, hem de hoca ve öğrenci göndermek adına Büyükelçiliklerle, yetkili diğer kurumlarla karşılıklı çalışmaların yürütüldüğünü ve bu konuda özel çaba sarfettiklerini de belirtip sözlerini tamamladı.

Paylaş
HABERLER