Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri SANKO Sanat Galerisinde Karma Resim Sergisine Eserleriyle Katıldı

20.10.2016

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri, Gaziantep’te sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen SANKO Sanat Galerisinde karma resim sergisine eserleriyle katıldı. Yoğun ilgi gören serginin ev sahipliğini, Sanko Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yaptı. Resim Sergisi açılışına; Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav da katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. İsa Eliri, açılışta yaptığı konuşmada, 1921 yılında Gazilik unvanı alan Gaziantep’te bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Sanko Ailesi ve Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun sayesinde sanatçıların eserlerini sergileme imkanı bulduklarını belirten Doç. Dr. Eliri, “Özü estetik ve güzellik olan hiçbir şeyin altında kan, şiddet ve savaş, yoktur. Ticaret merkezi olan AVM’de sanatın bulunması çok güzel bir olay. İnsanın hayatından sanatı çıkarırsanız ne kalır ki” dedi.

Sanko Sanat Galerisi’ni yıllardır takip ettiklerine vurgu yapan Doç. Dr. Eliri, “Hemen her sanatçının sergi açmak istediği Sanko Sanat Galerisi, Sanko’nun sanata ve sanatçıya verdiği değerin ifadesidir. Birçok sanatçı arkadaşımı da eserlerini Sanko Sanat Galerisinde sergilemek isteğini duyuyoruz.” şeklinde konuştu. Eliri, serginin açılması sürecinde her türlü desteği veren Sanko Yönetim Kurulu Başkanı ve yetkililerine, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’a, sergiye eserleriyle katılan sanatçılara ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz” dedi

Resim Yapmak Benim İçin Her Şey

Necmettin Erbakan Üniversitesinin ilk defa lisans öğrencisi alımına başladığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe ise “Bu sergi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü hocaları ile yüksek lisans öğrencilerinin karma sergisidir. Resim yapmak benim için her şey demektir. Resim yapmak bu toplumun içerisinde var olan gerçekleri ritim ve kompozisyon içerisinde renklendirmektir. Tuvaldeki renkler her ne kadar bana ait olsa da, toplumun bana yansıttığı renklerin yansımasıdır” ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe, 36 yıldır sanatın içerisinde yer aldığına dikkati çekerek, “Sanatı icra etmemin ötesinde sanatı paylaşmak daha önemlidir. Sanat sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’den ibaret değildir. Şu açmış olduğumuz karma sergi ile Anadolu’nun bir ilinde cereyan eden sanat çalışmalarının Gaziantep’te sergilenmesi ayrı bir önem teşkil ediyor” ifadelerine yer verdi.

Fark Etmeyi Fark Ettiriyor

Yrd. Doç. Dr. Fatma Nurcan Sert ise kendisinin diş hekimi olduğunu ve tıp fakültesinde anatomi doktorası yaptığının altını çizdi. Resim yapmanın kendisine farkı fark ettirdiğini savunan Sert, “Şu anda artistik anatomi ve artistik desen dersleri veriyorum. Desen çizgiler bütünü olup resim insana bakmayı öğretir. Bakmak, görmek, fark etmek, çizgilerden faydalanmak, renklendirmek, insanın en büyük yeteneğidir. Eğer yoksa çalışarak elde edebilirsiniz. Resim yapmak benim için fark etmeyi fark ettiriyor. 20 yıldan bu yana sanat ile yakından uğraşıyorum. Sanko Sanat Galerisi’ne sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan karma sergide, Doç. Dr. İsa Eliri, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türe, Yrd. Doç. Dr. Fatma Nurcan Sert, Yrd. Doç. Dr. Ömer Tayfur Öztürk, Araştırma Görevlisi Mehmet Susuz, Oğuz Kaleli, Ayşegül Sutekin, Dilan Duymaz, Feyza Soydan, Nurhan Çamöz Açıkbaş ve Turan Vardar’ın eserleri yer aldı.

Paylaş
HABERLER