Hayırsever İşadamı Ahmet Keleşoğlu Mezarı Başında Anıldı

15.01.2018

Eğitim gönüllüsü ve hayırsever işadamı merhum Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu ebediyete intikalinin 3’üncü yıl dönümünde mezarı başında yapılan dualarla anıldı.

Anma programında konuşan Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Sonay Gürgen, Dr. Ahmet Keleşoğlu’nun Konya’ya ve hayır işlerine her zaman önem verdiğini söyledi. Gürgen, sözlerine şöyle devam etti: “Kendisi hayırseverdi, beyefendi kişiliği ve işadamlığı en önemli özellikleriydi. Kurulan vakıf, hayır işlerine devam edecek. Biz onun kurduğu şirketlerde onun ilkeleri doğrultusunda işlerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Onun ilkeleri bizlere ışık tutuyor.”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise, Ahmet Keleşoğlu’nun bir eğitim gönüllüsü ve hayırsever olarak Türkiye’nin her yerinde gençlerin geleceğini kurtarmaları ve nitelikli insan olmaları için yatırımlar yaptığını belirterek, merhumun verdiği mücadelenin Türk insanının mücadelesinin bir örneği ve başyapıtı sayıldığının altını çizdi. Rektör Şeker, “Ahmet Keleşoğlu amcamız, Anadolu’dan çıkıp tırnaklarıyla kazıyarak dostlarıyla kurduğu müesseselerle ülkenin milli sanayisine ve eczacılığına katkıda bulundu. Geleceğe güvenle bakan şirketler ve vakıflar bıraktı. Bu çalışmaların bereketli bir şekilde devamını diliyorum.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dr. Ahmet Keleşoğlu’nun herkes için örnek olduğunu belirtti. Akyürek, “Rahmetli Ahmet amcamızı, minnetle, şükranla, özlemle anıyoruz. Gençlerimiz için, hepimiz için doğru bir örnekti. Ülkemize ve şehrimizi önemli hizmetlerde bulundu. Kazancını, imkânlarını aynı zamanda hayır hizmetleriyle de taçlandırdı. Şimdi de bu hayırlı çalışmalar sürecini akrabaları, dostları, birlikte çalıştığı kardeşlerimiz devam ettiriyorlar. Yani sadaka-i cariye açısından olaya bakarsak amel defteri açık bir şekilde bundan sonra da vakfının, şirketlerinin yaptığı hayırlı çalışmalarla Ahmet amcamız hayır kazanmaya devam edecek. Bu güzel örnekten hepimizin istifade etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Dr. Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, “Kendisi Konyamızın yetiştirdiği önemli insanlardan biridir. Nezaketiyle de Türkiye’ye örnek olmuş bir şahsiyetti. Konya’da birçok hayırlı işte emeği ve katkısı var. Kendisi vefat edeli 3 yıl oldu ama hayırları hala devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Konya Eczacılar Odası Başkanı Adem Açıkgöz ise, Dr. Ahmet Keleşoğlu’nun Konya’ya ve ülkemize yaptığı birçok eserlerle her zaman tüm topluma örnek olmuş bir kişi olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından edilen dualarla anma programı sona erdi.

Paylaş
HABERLER