Hz. Mevlana’nın Torunu Esin Çelebi Bayru Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i Ziyaret Etti

19.02.2016

Hz. Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Esin Çelebi Bayru Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

İnsanlığın günümüzde Hz. Mevlana’nın öğretilerini anlamaya ve hayatında uygulamaya çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu söyleyen Esin Çelebi Bayru bu konuda gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında Rektör Şeker’e bilgi verdi. Bayru; büyük mütefekkir, bilgin ve şair Mevlâna Celâleddin-i Rûmi’nin eser ve fikirleri üzerinde araştırmalar yapmayı, Mevlâna’nın fikir hazinesini gelecek nesillere aktarmayı, bu konuda gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki çalışmalara yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Ziyarette Mevlana’nın ve öğretilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için ne gibi faaliyetler gerçekleştirilebileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Üniversite olarak Hz. Mevlana ile ilgili pek çok faaliyetin altına imza attıklarını anlattı. Şeker bu konuda bilimsel çalışmaların yapılmasına da önem verdiklerini vurguladı.

Rektör Şeker’i geride bıraktığımız günlerde sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile farklı kurumların yöneticileri de ziyaret etti.

İnliceliler Derneği’nden Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e Ziyaret

İnliceliler Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti. Ziyarete Dernek Başkanı Abdurrahman Çakar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Aydemir, Mehmet Çakar, Av. Ali Bozkurt, Mehmet Bozkurt ile İzmir İnliceliler Derneği Başkanı Mehmet Akşit katıldı.

Ziyaret Sırasında sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkısı konuşuldu. Her ay 80 üniversite öğrencisine burs verdiklerini hatırlatan Dernek Başkanı Abdurrahman Çakar eğitime-öğretime katkı sağlamak adına farklı etkinlikler de gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının ve hayırseverlerin eğitime büyük destek sağladığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker İnliceliler Derneği’nin de bu anlamda gerçekleştirdiği faaliyetleri takdirle takip ettiğini ifade etti.

Ziyaret kapsamında sivil toplum kuruluşları ile eğitim kurumlarının eğitim öğretimi geliştirmek adına birlikte ne gibi faaliyetler yapabilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 Mustafa Uzun Rektörümüze Veda Ziyaretinde Bulundu

Devlet Su İşleri (DSİ) 4. Bölge Müdürü iken DSİ Genel Müdür Yardımcılığına atanan Mustafa Uzun Konya'dan ayrılırken gerçekleştirdiği veda ziyaretleri kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'i ziyaret etti.

Ziyarette DSİ 4. Bölge Müdürlüğüne yeni atanan Birol Çınar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek de hazır bulundu.

Rektör Şeker; Mustafa Uzun'a Konya ve DSİ 4. Bölgede vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Mehmet Ali Köseoğlu Rektörümüze Veda Ziyaretinde Bulundu

Basın İlan Kurumu Muğla İl Müdürlüğüne atanan Mehmet Ali Köseoğlu da Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'e veda ziyaretinde bulundu.

Halen Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı ve Memleket Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini sürdüren Köseoğlu'nun Basın İlan Kurumu Muğla İl Müdürlüğü görevine atanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz; etik kurallara riayet ederek meslektaşlarına örnek olan, Konya medyasına yıllardır birçok hizmetlerde bulunan Mehmet Ali Köseoğlu'nun mesleki ve insani duruşu, çizgisi ve başarılarını yıllardır takdirle takip ettiklerini ifade etti. Tüm bu olumlu hasletleri ve yılların birikimleriyle Köseoğlu'nun yeni görevinde güzel hizmetler vereceğine olan inancını belirten  Şeker; Mehmet Ali Köseoğlu'na başarılar diledi.

Mehmet Ali Köseoğlu da bugüne kadar Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile oluşan olumlu iletişimden, Muzaffer Şeker'in gerek basın camiasına ve gerekse de Yazarlar Birliği'ne vermiş oldukları desteklerden ve şahısları için ifade ettikleri olumlu düşüncelerden ötürü teşekkür etti.

Paylaş
HABERLER