I. Ulusal Hippoterapi Kongresi, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezinde Başladı

07.04.2016

Selçuklu Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ve Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Hippoterapi Kongresi başladı. “Hippoterapinin Önemi ve Uygulama Esasları” “Otizmi Anlama, Eğitim Stratejilerinin Kullanımı, Otizmde Davranış Endişeleri, Hayvan Destekli Müdahaleler, Otizm Hayvan Destekli Müdahale Etkileri, At Destekli iskelet Hakkında Teorik Bilgi” gibi farklı konuların masaya yatırılacağı kongreye yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamı da katılıyor.

Üniversitemiz, Kocaeli Üniversitesi, Belgium University College Ghent, Nederland Faculteit Sociale Zuyd Hogeschool ve Nederland Open Universiteit Heerlen'den uzmanların katıldığı kongre, 9 Nisan'da sona erecek.

I. Uluslararası Katılımlı Ulusal Hippoterapi Kongresi’nin açılış programına Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagu, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim adamı katıldı.

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezinin (SOBE) uzun süredir üzerinde çalışılan yoğun bir emeğin ürünü olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu yolculukta merkezin fikir aşamasından, projelendirilmesine ve bugüne getirilmesine kadar çok önemli destekler aldık. Tüm aşamalarda bizimle birlikte olan ve desteklerini esirgemeyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüze ve desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz Sayın Kaymakamımıza, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir Mum Yakıyoruz

“Biz burada hep birlikte bir mum yakıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Bu mumun etrafında birçok mumun yanmasına ve ülkemizde bu sorunun aydınlığa kavuşmasına ve çocuklarımızın ve ailelerinin yaşamına bir katkı sağlayacağına inancım tam. Kongre ile 6’sı yabancı toplam 10 hocamızdan hippoterapi ile ilgili önemli bilgiler edineceğiz. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor, I. Uluslararası katılımlı Hippoterapi Kongresi’nin ülkemize, şehrimize, otizmli ve diğer engelli gruplu ailelerimize ve çocuklarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 

Kendi Kültürümüze Özgü Bir Ekol Oluşturacağız

Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezinin (SOBE) Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gönül verdiği ve öncülük yaptığı bir çalışma olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, projenin bu günlere ulaşmasını “Bunun adı aşk” sözleriyle tanımladı. Şeker, “Ülkenin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı ve bu ihtiyacın Konya’da gideriliyor olması, öncülük ediliyor olması önemli. Bu vesile ile kurumumum ve şahsım adına Selçuklu Belediye Başkanı ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu noktaya kolay gelinmedi. Bu birikimi oluşturmak ülkemiz için önemliydi. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah burada eğitim teknikleri ve sağlık alanındaki gelişmelerle birlikte harmanlanmış ve kendi kültürümüze yönelik bir ekol oluşturmak için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Toplumsal Bir Sosyal Sorumluluk Projesi

Dezavantajlı bireylerinin topluma katılma oranları o toplumun refah seviyesini gösteren en önemli bulgudur diyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Uzun zamandır Kartepe yerleşkesinde eğitim faaliyetlerini devam ettiren Atçılık Meslek Yüksek Okulumuzun, hastanemizdeki dezavantajlı engelli personelimizin topluma kazandırılması noktasında çok ciddi gayretleri ve girişimleri var. Bizde bunu desteklemek adına yapılan çalışmaları bir kongre ile buluşturma fikrini olumlu bulduk ve Selçuklu Belediyesi’ne I. Uluslararası Katılımlı Ulusal Hippoterapi Kongresine olan katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu projeye destek veren tüm idari ve akademik personele, bilimsel katkı vermek suretiyle yurt içinden ve yurt dışından teşrif eden değerli akademisyenlere çok teşekkür ediyorum. Toplantının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programa katılan protokol üyelerine Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’ni (SOBE) gezdirdi. Kongre, Marc Serryus’un slayt sunumu ile devam etti.

 

I. Uluslararası katılımlı Ulusal Hippoterapi Kongresi, 9 Nisan’a kadar devam edecek. 

Paylaş
HABERLER