İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katılımıyla Sona Erdi

29.04.2016

İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Arap Üniversiteler Birliğince düzenlenen İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi programının kapanış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, "Şunu hiçbir zaman unutmayacağız. Yıkılan inşa edilir, kaybolanın yerine yenisi konur ancak öz güvenini yitiren bir milletin tekrar tarih yazması mümkün değildir" dedi.

İslam'a Zarar Vermeye Kimsenin Hakkı Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yoksulluk, kan, gözyaşı, acı asla bu toprakların, ortak coğrafyamızın değişmez kaderi değildir. Bugün yaşadığımız hadiselerin, sıkıntıların, üzerimizde dolaşan kara bulutların geleceğimizi karartmasına, bizi yeise sevk etmesine asla izin vermeyeceğiz. Tarihimiz sadece övünç kaynağımız değil, aynı zamanda bize güç veren, ilham olması gereken çok önemli bir referanstır." dedi.

Ölçülerimizi Kaybettik

Ölçülerimizi kaybettiğimizi hatırlatan Erdoğan ölçülerimizi kaybettiğimizden dolayı da sıkıntı yaşadığımızı hatırlattı. Erdoğan, şunları söyledi: "Bu ölçüleri bizim yeniden yakalamamız lazım. Yeniden bizim aslımıza dönmemiz lazım. Eğer bunu yakalayamazsak, geçen bu sürelere yazık olur. Bakıyorsun, Arap kardeşim bana farklı bakıyor. Ben Türküm. Eğer Türk de Araba farklı bakıyorsa yandık. Bizim renklerimizde herhangi bir şey olabilir mi? Ne siyahın beyaza, ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Ölçü bu. Batı dünyası bu ayrımları yaparken, İslam dünyasında bu sıkıntı yoktu. Biz onlara bu dersleri verdik. Çünkü biz yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik, renginden dolayı değil, kavminden dolayı değil, ülkesinden dolayı değil, makamından dolayı değil, rütbesinden dolayı değil. Bundan dolayı sevdik. Bu yanlışı gidermemiz lazım."

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker İkinci Türk-Arap Yükseköğretim Kongresinde Oturum Başkanlığı Yaptı

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de programda Öğrenci Hareketliliği Oturumu (Students Mobılıty Sessıon)’na başkanlık yaptı.  Oturumda Arap Üniversiteler Birliğinden Abdullah Al  Zoubi, Rahmi Er, Kahire Üniversitesinden Hossam Badrawi ve İstanbul Şehir Üniversitesinden Erkan  Türe konuşma yaptı.

Paylaş
HABERLER