İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Hacı Bektaş’ta Huzur-ı Pir’de

26.04.2016

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi seçmeli Alevilik-Bektaşilik dersi öğrencileri İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Kaplan’ın rehberliğinde Hacı Bektaş Veli Müze ve Türbesini ziyaret ettiler. Ziyarete Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker de iştirak etti. Yetmiş kişi kapasiteli 2 adet üniversite aracıyla gerçekleştirilen teknik gezide Hacı Bektaş Veli ve Balım Sultan Türbeleri ve müze ziyaret edildikten sonra müze içerisinde bulunan Tekke Camii’nde, Doç. Dr. Doğan Kaplan tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin Makalat’ı merkezli bir ders yapıldı.

Gezinin faydalı olduğunu, derslerin bu şekilde daha etkili olduğunu belirten öğrenciler gezi güzergâhı üzerinde bulunan Ihlara Vadisi, Derin Kuyu ve Avanos’u da ziyaret etme imkânı buldular.