Innopark Konya Teknolojileri Geliştirme Bölgesinde Bilgi Günleri Programı Düzenlendi

08.12.2016

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından şehre kazandırılan Innopark Konya Teknolojileri Geliştirme Bölgesinde "İnnovasyon" ve "Endüstri 4.0" konulu bilgi günleri programı düzenlendi.

Programa Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici AŞ. Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Botsalı ile panelistler ve çok sayıda davetli katıldı.

İşsiz 5 Milyon Genç Piyasaya Dâhil Edilmeli

Açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, programda geleceğin sanayi üretimini şekillendirecek konukların olduğunu ve 2 gün sürecek programın sonunda herkesin aklında kalıcı şeyler olacağını söyledi. Yatırımların artık ucuz işgücüne doğru değil de kalifiye işgücüne doğru kaydığını belirten Kütükcü; "Maalesef 5 gencin biri işsiz olduğu halde, mevcut sanayi yapısında dahi, insan kaynağı bulmakta zorlanıyoruz. Genç nüfusumuz halen bizim için en büyük avantaj iken, 5 milyon gencimiz ne okuyor ne de çalışıyor. Dolayısıyla belki de işe, bu geçlerimizi işgücü piyasasına dâhil edecek reformlara başlamalıyız." diye konuştu.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Yeterli Düzeyde Değil

Üniversite sanayi işbirliğinin yeterli düzeyde olmadığını ve böyle programlar yolu ile gelişeceğini söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın; “Üniversitelerin; üniversite sanayi işbirliği noktasında inovasyon ve inovasyon kültürüne, sanayinin rekabetçi gelişimine ve tüm potansiyeline daha fazla katkı vermesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu yüzden bütün yaptığımız toplantılarda üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeye yönelik nasıl tedbirler alabileceğimiz konusunda önerilerde bulunup bu yönde çalışmalar yapıyoruz.” dedi

Aydın, Bu tür platformların üniversite öğretim elemanlarının ve sanayicilerin bir araya geldikleri, ortak hareket edebilecekleri bir ortam oluşturması bakımından da büyük bir önem teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından program, katılan panelistlerin verdiği eğitim semineriyle devam etti.

Paylaş
HABERLER