KOBİMentör Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

06.12.2018

Üniversitemizin uygulayıcı kuruluş olarak yer aldığı, KOP İdaresi tarafından desteklenen ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetimi tarafından yürütülecek KOBİmentör Projesi InnoPark Mevlana Seminer Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile başladı.

Toplantıya Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Bahadır Akın, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, Fen Fakültesi Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Martin, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makina Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tınkır ve diğer temsilciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark’ın temel amacının Konya ve bölgede yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine öncülük etmek olduğunu kaydetti.

KOBİmentör Projesinin destekleyicisi olan KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise, KOBİ'lerin inovatif yaklaşımlar ile iyi uygulamalar göstererek, dünyadaki gelişmiş KOBİ'lerle rekabet edebilir hale gelmelerinin ülkenin kalkınmasında büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından KOBİmentör projesi ile ilgili bilgi veren Innopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Botsalı ise katılımcılara proje ile ilgili detaylı bilgi verdi.

KOBİMentör Projesi kapsamında, seçilen, KOP Bölgesi illerinden Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde’de yerleşik 54 KOBİ’nin kurumsallaşma düzeyinin iyileştirilmesi, inovatif yapıya kavuşturulması, yüksek katma değerli ürünler üretmeye yönlendirilmesi, ölçek büyütmesi, KOP bölgesinden yeni Türkiye markaları ve dünya markaları çıkarılması amacıyla mentörlük, eğitim, danışmanlık ve diğer geliştirici hizmetleri alması sağlanacak.

Paylaş
HABERLER