Konya’da Tıp Bayramı Kutlandı

15.03.2018

14 Mart Tıp Bayramı Konya’da, İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Etkinlikler ilk olarak Anıt Meydanına çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programına geçildi. Burada yapılan programa Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Deniz Baytar, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, kamu ve özel hastanelerinin yöneticileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Program, “Sen Oradaydın” konulu video gösterimi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı’nın mini konseriyle başladı.

Programda konuşan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, bu nedenle Tıp Bayramını daha hassas duygularla kutlamanın önemine dikkat çekti. Sağlıkta şiddet konusuna da değinen Karaca, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihsel sürecini anlatan İl Sağlık Müdürü Vekili Prof. Dr. Kadir Durgut ise, 14 Mart’ın bayramdan öte, bir esarete meydan okuma olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık alanında, 2002 yılından bu yana olumlu bir dönüşüm yaşandığını, 20 yıl öncesinde hayal edilemeyen gelişmeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Durgut, şehir hastanelerinin bu noktada önemli bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

Nerede Dindirilmesi Gereken Acı Varsa Sağlık Çalışanları Orada

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Nerede dindirilmesi gereken acı varsa sağlık çalışanları olarak hizmete, orada olmaya devam edeceğiz. Tabii ki düzeltilmesi gereken sorunlarımız var ama eskiye göre daha iyi noktadayız. Sağlık turizmi ve sağlık alanındaki bilişim teknolojisinde de önemli aşamalar kaydediyoruz.” diye konuştu.

Sağlık alanının geniş bir yelpazeye sahip olduğunu ifade eden Rektör Şeker, Türkiye’de sağlıkta dönüşümün bir yansıması olarak sağlık eğitiminin de dönüştüğünü söyledi. Şeker son olarak, Zeytin Dalı Operasyonunda görev alan Mehmetçiklerimize başarılar temenni ederek, “Bu memleket için canını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 14 Mart’ı tıp alanında yeni bir şahlanışın başlangıcı olarak gördüklerini ifade etti. Prof. Dr. Sade, insanı yaşatmayı ve daha kaliteli bir yaşam sürmesi için fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarının gününü kutladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, sağlıkta şiddet konusunun kanayan bir yara olduğunu belirterek, “Zaman zaman sağlık çalışanlarımız ve meslektaşlarımızda moral bozukluklarına neden olsa da bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Dolayısıyla sağlık hizmeti alan ve sağlık hizmeti veren tarafın bu durumu yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Bu çerçevede biz vatandaşlarımızı bilgilendirme noktasında ve çalışanlarımızı da en azından ortaya çıkabilecek şiddeti öngörüp gerekli tedbirleri almamız noktasında uyarmalıyız, eğitim vermeliyiz. Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, 1938’de Mustafa Kemal Atatürk’ün hasta yatağında “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: “O tarihte Türkiye Cumhuriyeti daha 15 yaşında, yeni yeni atılımlarını yapmaya başlamış, gelişmeye başlamış. Dünyada tıpta çok daha ileri noktada olan ülkeler varken bir ülkenin Cumhurbaşkanı, Ulu Önderi böyle bir sözü söylediyse bunun bir nedeni olmalıydı. Bu konuda ne kadar haklı olduğunu da çok açıkça gördük. Her alanda ilerleme kaydeden, özellikle tıp alanında dünyadaki diğer ülkelerle başa baş yarışan, teknoloji anlamında onlardan geri kalmayan ve dünyaca ünlü hocalarımızın yetiştiği bir ülke haline geldik. Bu bizler için gurur verici bir tablo.”

Protokol konuşmalarının ardından, protokol üyeleri tarafından emekli olan hekimlere hizmet ödülü, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında görevlendirilen hekimlere fedakârlık ödülü verildi.

Paylaş
HABERLER