Konya’dan Afrin’e 1000 Çift Ayakkabı Daha

19.02.2018

Konya Tarihi Bedesten Kunduracılar Demeği, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu'na destek vermek amacıyla program düzenledi. Kunduracılar Demeği binası önünde gerçekleştirilen etkinliğe Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ve yardımseverler katıldı.

Konuşmasında, “Konya Tarihi Bedesten Demeği olarak bir sosyal sorumluluk projemizi daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” diyen Başkan Abdullah Dölek şöyle devam etti: “Bugüne kadar projelerimiz kapsamında 8 bin 300 çift ayakkabıyı Arakan, Suriye, Afrin ve ülkemizdeki birçok ihtiyaç sahibine ulaştırdık. Dağıtım organizasyonunda AFAD'ın desteğini almaktayız. Bu program ile 1000 çift ayakkabıyı göz bebeğimiz Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda görev alan Kahraman Mehmetçiğimizin evine dönüşlerinde pırıl pırıl giymeleri için gönderiyor ve AFAD'a teslim ediyoruz. Ayakkabılar sayesinde böyle sosyal yardımlaşmalar hiç eksilmeden devam edecektir. Ben bu yardımsever dostlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise; “Hayırlı bir günde hayırlı bir iş için buradayız. Böyle hayırlı bir işe vesile oldukları için Kunduracılar Derneği Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Coğrafi olarak Elhamdülillah iyi bir yerdeyiz. Ona göre de düşmanımız oluyor, problemlerimiz oluyor. Eskiden müttefik olarak isimlendirdiğimiz insanların nerde, kiminle ne pazarlıklar yaptıkları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu harekât, Türkiye’nin güneyindeki bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğinin harekâtıdır. Haklıyız ve kazanacağız. Mehmetçiğimizin her zaman arkasındayız.” dedi.

Konya Devletimizin ve Milletimizin Yanındadır

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de; “Aynı yolda bağlılığımızı göstermek üzere burada bugün hayır için, daha da önemlisi aynı düşüncede aynı faaliyette beraber olduğumuzu göstermek adına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Annelerimize, kardeşlerimize, ayakkabıcılarımıza teşekkür ediyorum. Konya aynı davada devletimizin ve milletimizin yanındadır. Bizim atalarımızın Yemen’de, Balkanlarda, Çanakkale’de göstermiş olduğu dayanışmanın bir diğer örneğini görüyoruz. Bu yapılan güzel organizasyon ile Afrin’deki kardeşlerimize selam göndermiş oluyoruz. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu.

AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun ise Zeytin Dalı Harekâtının başlaması ile birlikte Konyalı hayırseverlerin operasyona büyük destekler verdiğini ifade ederek “Harekâtın başlaması ile birlikte Konya’mız tek yürek olarak Zeytin Dalı Harekâtı için ne yapabiliriz demiş, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, STK’lar iş adamlarımız ve Konyalı hemşerilerimiz gerek kendi imkânıyla gerek belediyelerin imkânları ile tek yürek olmuştur. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş
HABERLER