Konya’dan Tek Ses: “İslam Ülkeleri Türkiye’nin Arkasında”

04.08.2016

İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya, Dünya Müslüman Alimler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısına ev sahipliği yaptı.

Konya Büyükşehir Belesiyesinin düzenlediği ve 25 ülkeden 63 İslam âliminin katıldığı toplantının açılışında konuşan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavî, İslam âlimlerinin Müslümanlara doğru İslam’ı öğretmesi gerektiğini söyledi. Karadavî, “Ümmetimizin düşüşten, zayıflıktan, zilletten kurtulmasını istiyoruz. Yeniden eski yaşama dönmeli, insanları da hayra davet etmeliyiz, tıpkı sahabilerin yaptıkları gibi. Mütevazı insanların eşit olması için çağrıda bulunuyoruz, tıpkı tarağın dişleri gibi” dedi.

Türklerin darbeye karşı kazanılan zafer sevincini paylaşmak için Konya’ya geldiklerini ifade eden Karadavî, Âlimler topluluğu ve ümmet olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ise Türkiye'deki halk hareketinin önemine vurgu yaparak İslam âlimlerinin böyle bir tarihte Konya’da bir araya gelmiş olmalarını önemsediklerini kaydetti. YÖK’teki programlarından dolayı Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in katılamadığını, vekaleten kendisinin geldiğini belirten Kutlu, programda emeği geçenlere de teşekkür etti.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin Karadaği, Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini birlik olarak adım adım takip ettiklerini ve bütün dünyaya bunun düşmanca bir saldırı olduğunu haykırdıklarını söyledi. Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Libya’da, Yemen’de ve daha birçok yerde olduğu gibi Türkiye’de yaşanan girişimde de haktan yana olduklarına değinen Karadaği, haktan yana olmaya devam edeceklerini söyledi.

21. Yüzyıl Haçlılarına Karşı Dimdik Ayaktayız

Milletimize karşı yapılan ihanet kalkışmasını müteakip dünyada ilk ses veren kuruluşların başında Dünya Müslüman Alimler Birliği’nin geldiğini ve kalkışmanın karşısında durduğunu bildiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bu dönemde Konya’da, ülkemizde bulunmanız, insanımızın yanında olmanız bizlere destek vermiştir. Müslümanlar olarak 21. yüzyıl Haçlılarına da ecdadımızın yaptığı gibi dimdik durmaya kararlı bir şekilde devam ediyoruz.” dedi.

Konya Valisi Yakup Canbolat ise, “Maalesef cuntacı kalkışmaya adını veren yapı, uzun yıllardır inançlı, samimi ve saf insanların inançlarını istismar eden, dış güçlerin istismarcısı Fetö gibi, Işid gibi din tacirlerine bugün yapmamız gereken, ilhamı Kur’an’dan alıp İslam’ı asrın idrakine söyletmekten geçmektedir” diye konuştu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısı, 4 gün boyunca panel ve konferanslarla İslam dünyasının içinde bulunduğu sorunları ele alarak çözüm yolları arayacak.

 

 

 

Paylaş
HABERLER