Kütüphane Haftası Üniversitemizde Çeşitli Etkiliklerle Kutlandı

27.03.2018

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının düzenlediği “54. Kütüphane Haftası” etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik yapıldı. Etkinlik kapsamında Meram Ahmet Keleşoğlu Kampüsünde “Ben okudum sen de oku” kitap takas etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrenciler birbirlerine okudukları kitapları hediye edip, etkinlik kapsamında keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladılar.

Üniversitemiz Köyceğiz Yerleşkesinde de “Türkiye Genelinde 81 İlde Kitap Okuma Etkinliği” adı ile bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Kitabın geleneğimizde çok ayrı bir yeri var. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere tüm kitaplara benzer bir saygıyı toplumumuz hep gösteregelmiş. Kitabın elbette insanın dostu olarak tanımlanması ve kitap dostu insanlarla arkadaşlığında hep tavsiye edildiği bir geleneğin çocuklarıyız. Kitabın insanın gelişimine sağladığı destek ilkokul çağlarından bu günlere kadar hep bizlere öğretilmiş ve bizler de yaşayarak öğrenmişiz.” dedi.

Okumaktan istifade edilmesi gerektiğini kaydeden Şeker şunları söyledi: “Öğretim Üyeliği veya öğrencilik okumayı zorunlu kılıyor ama bu zorunluluk dışında isteyerek gönüllü olarak okumak, okuduğunu özümseyebilmek ve bu okuduklarından yeni şeyler yazmak çok önemli. Bu vesile ile her sene geleneksel olarak yürütülen bu okuma etkinliğinin toplumda okumaya yönelik farkındalık oluşturmaya katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Halk Oyunları Topluluğu öğrencilerinin folklor gösterilerini icra etmeleri, toplu kitap okuma etkinliği ve öğrencilere pilav ikramıyla program tamamlandı.

Paylaş
HABERLER