"Mesneviden Damlalar" Dersleri Devam Ediyor

31.10.2016

Üniversitemizde geleneksel hâle gelen ve İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan "Mesneviden Damlalar" dersleri, çok sayıda öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Prof. Dr. Muhammed Şehriyari’nin Farsça olarak sunduğu anlık çevirisini İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Kaplan’ın yaptığı derslerde Şehriyari, Mesnevi’nin çeşitli beyitlerinden hikâyeleri öğrencilerle paylaşıyor.

Mesneviden Damlaların 4 programını tamamladıklarını kaydeden Doç. Dr. Doğan Kaplan, öğrencilerin derslere gelmeden önce konuyla ilgili okuma yaptıklarını bu durumda derslerin daha faydalı geçtiğini belirtti.

Öğrenciler ise maneviyata dayalı, kendilerine dersler çıkaracakları böyle bir programın yapılıyor olmasından memnun olduklarını söyleyip programın devamlılığını istediklerini belirttiler.

Daha çok fakültede Farsça seçmeli dersini alan öğrencilerin yoğun olarak katıldığı "Mesnevi’den Damlalar" dersleri Güz döneminde 8 ders olarak yapılacak olup 5.ders 24 Kasım günü yapılacak.

Ders tarihleri için tıklayınız