MSMB’nin Yıllık Zirvesi Konya’da Yapıldı

30.11.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in de katıldığı Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) Konya Zirvesi 2015 programı kapsamında özel sektör, kamu ve üniversite çevrelerinden yöneticiler ile mühendis ve mimarlar Konya’da bir araya geldi.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği Konya Zirvesi 2015 programı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Önceki yıllarda Akçakoca ve Afyonkarahisar’da düzenlenen yıllık MSMB Zirvesi programı bu yıl Konya’da yapıldı. Türkiye’nin farklı illerinden 150 üyenin aileleri ile katıldığı etkinlik özel sektör, kamu ve üniversite çevrelerinden önde gelen yönetici, mühendis ve mimarları bir araya getirdi.  Her yıl farklı bir temanın işlendiği zirvenin bu yılki konusu ise “Girişimcilik ve İnovasyon” oldu. Bir otelde düzenlenen MSMB Konya Zirvesi 2015 programına, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan, Ömer Ünal, Muhammet Uğur Kaleli, Hacı Ahmet Özdemir, Abdullah Ağralı, MSMB Genel Başkanı Dr. Muhammet Garip, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade,  MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, özel sektör, kamu ve üniversite çevrelerinden yöneticiler, mühendis, mimarlar ile davetliler katıldı.

Toplum Olarak Mesafe Almalıyız

Açılış Konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Mimar Sinan Mühendisler Birliği gibi bir meslek kuruluşunun yaptığı çalışmaları önemsediğini söyledi. Aslan: "Üçüncü köprüyü veya havalimanı gibi önemli projeleri tartışırken, ne yazık ki bu tartışmaların bilimsel bir yaklaşımla şehircilik, mimari ve mühendislik alanında gerektiği gibi değil ideolojik bir yaklaşımla yapıldığına şahit oluyoruz. Bu konularda toplum olarak mesafe almamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Girişimcilik ve İnovasyon” Gündem Maddelerinin Başında Geliyor

Aslan: “Zirvenin konusu olan 'Girişimcilik ve İnovasyon' ülkemizin en önemli gündem maddelerinin başında gelmektedir. Bu ikim kavram, küreselleşen dünyada hangi pozisyonda yer alacağımızı doğrudan belirleyecek iki kavramdır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim çalışmalarımız doğal olarak bu iki alana odaklanmış durumda” dedi.

Her alanda olduğu gibi ekonomi alanında da yeni bir döneme girildiğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti: “Bir yandan makro ekonomik istikrarla kazanımlarımız güçlendirirken, bir yandan da mikro ekonomik reformlara ve sektörsel dönüşümlere odaklanacağız. Son 13yılda üst orta gelir grubuna yükselttiğimiz ülkemizin, yüksek gelir grubundaki ülkelerin arasına girmesini sağlayacağız. Hem bilgiyi daha fazla üreten, hem de ürettiği bilgiyi ticaretleştirebilen ve dünya pazarlarından daha fazla pay alabilen bir ülke haline geleceğiz. Önümüzdeki dönemde ülkemizin kalkınmasında daha fazla ivme sağlayacak yüksek katma değerli alanlara odaklanacağız. İmalat sanayisinde yenilikçi ve ileri teknoloji sektörlerine dayanan bir dönüşüm gerçekleştirmeye öncelik vereceğiz. Bunu gerçekleştirmenin yolu da Ar-Ge’ye dayalı üretim yapmaktır. Şimdiki duruma baktığımızda, Türkiye’deki Ar- Ge harcaması 2014 yılından bir önceki yıla göre yüzde 18,8 oranında artarak 17,6 milyar dolar oldu. Ar- Ge harcamalarının gayrisafi yurtiçi hâsıladaki payına baktığınızda da yüzde 1’i geçti.” 

Paylaş
HABERLER