NEÜ 13. Türkçe Konuşma Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

12.05.2017

Bu yıl 13.sü düzenlenen Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması’na Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliği yaptı. Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda 21 üniversiteden 21 öğrenci jüri önünde dereceye girmek için yarıştı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren NEÜ Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONDİL) Müdürü Prof. Dr. Kemal Özcan 2016’daki yarışmada öğrencileri Mümin El Hüseyni’nin birinci olduğunu, bu nedenle bu yılki programa ev sahipliği yaptıklarını ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini Konya’da ağırladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Yarışmaya 21 üniversitenin TÖMER’lerinden öğrencilerin katıldığını ifade eden Özcan, her öğrencinin 5 er dakika konuşacağını jürinin puanlaması sonucunda ise dereceye girenlerin belirleneceğini söyledi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise gurbette okumanın zor olduğunu belirterek: “5 yıl yurt dışında eğitim almış biri olarak o süreçte ne tür sıkıntılar çekildiğini bilirim. Birçoğunuzun ailesi yanında yok. Biz sizlere aile olmaya çalışıyoruz. Biz bir şeyler öğreniyoruz. Siz bir şeyler öğreniyorsunuz. KONDİL Benzeri TÖMER’ler size Türkçe başta olmak üzere bu hizmeti yürütüyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yarışmadan önce KONDİL öğrencilerinin mini konseri salondakilerin büyük beğenisini topladı. Daha sonra jüri üyeliğini Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Hüseyin Gündoğar, Maarif Vakfı Daire Başkanı Osman Demirgül, TRT Spikeri Meltem Ersan, Doç. Dr. Abdullah Harmancı, Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ve Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu’nun yaptığı yarışmaya geçildi. Öğrenciler jüri önünde 5’er dakika kendi hazırladığı konuşmayı yaptı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden Merita Isljami birinci, Mariam Surmanidze ikinci, Ayah Kabouk üçüncü oldu. Yarışma, toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile sona erdi. 

Paylaş
HABERLER