NEÜ’de Japon Kültür Günü Etkinlikleri Gerçekleştirildi

11.05.2018

Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde Dilbilim Öğrenci Topluluğu tarafından Japon Kültür Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi konferans salonunda söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Koyuncu, KOMEK Japonca Öğretmeni Fatoş Keleş ve öğrenciler katıldı. Programa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Haluk Akbay, günümüzde Japoncanın normal dil statüsü kazandığını söyleyerek, “Artık İngilizce, Almanca, Rusça öğrenimi gibi Japonca öğrenimi de kanıksanmış durumda. Japonca öğrenirken bizim karşımıza çıkan en büyük engel yazım sistemi. Bu sistemde en sık kullanılan bin karakteri öğrenirseniz Japoncayı hemen hemen sökmüş olursunuz.” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara fakülte bahçesinde Japon yemeği ikram edilerek Japon dansları ve aikido gösterisi sergilendi.