“Nevruz’a Dair” Konulu Karma Resim Sergisi Ziyaretçilere Açıldı

24.03.2016

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği “Nevruz’a Dair” konulu karma resim sergisi Üniversitemiz AKEF Sergi Alanında ziyaretçilere açıldı. Sergi açılışına, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Önder Kutlu ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Eliri, fakülte dekanları, akademisyenler, sergide emeği geçen sanatçılar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker açılış konuşmasında ülke olarak yaşadığımız buruk günlerden dolayı millet olarak yaşadığımız üzüntüye değinip konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “İnsanın insana değer vermesi gerekirken, hayatına kast etmesi bizleri üzüyor. Bizler Üniversitelerde gençlere sevgiyi, huzuru, barışı tavsiye ederek yaşamayı tavsiye ediyoruz. Bu anlamda sanat da bu eğitimin bir parçası. Nevruz kutlamaları eşliğinde yeniden kardeşliğin, huzurun bu topraklarda filizlendiği filizlenmesini diliyorum. Sergide emeği geçen tüm sanatçı dostlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Eliri ise Üniversitemizin Nevruz haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik yaptığını, bu kapsamda sanatçıların da kendi renk ve perspektiflerinden Nevruz’a atıf yaparak, bir resim sergisi tertip ettiklerini belirtti. “İnsan yaşamından sanatı çıkardığınız zaman geriye manasız bir yapı kalıyor.” diyen Eliri şunları söyledi: “Buradaki eserlerle bir nebze olsun Üniversitemize, Konya’mıza renk katmayı planladık. Nevruz’da sevginin bedenlere yürümesini temenni ediyorum. Ayrıca güzel sanatlara ve fakültemize gösterdiği teveccühten dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e de teşekkür ediyorum.”

Ziyaretçilerine sanatçıların yaratıcı dünyasını yakından tanıma fırsatı verecek olan “Nevruz’a Dair” sergisi AKEF Sergi Alanında ilgililerin ziyaretine açık olacak. 

Paylaş
HABERLER