Öğrencilerimiz İngilizce Dil Eğitimi Üzerine Bilgilendirildiler

03.06.2016

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulunun ev sahipliğinde İngilizce Eğitimi Derneği ve Amerikan Büyük Elçiliği ile ortaklaşa “İngilizce Dil Eğitimi” konulu program gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ece Sarıgül, programa katkı sunan tüm hocalara ve öğrencilere teşekkür etti ve “Faydalı bir program olmasını diliyorum” dedi.

İngilizce Eğitimi Derneğinden Esen Metin İngilizce konuşabilmenin bir süreç olduğunu ve öğreten kişilerin belli özelliklere sahip olması gerektiğini kaydetti. “Siz İngilizce konuştuğunuzu ve İngilizce konuşma konusunda çok başarılı olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Ancak eğer karşınızdaki kişi sizi anlamıyorsa bu karşılıklı bir konuşma ne yazık ki olmuyor.” diyen Metin, İngilizce konuşma konusunda yaşanılan eksiklikler hakkına bilgi verdi.

İngilizce dil eğitiminin nasıl yapılması gerektiğine dair tecrübelerini de paylaşan Metin, İngilizce konuşma dersine giren hocaların sahip olması gereken özelliklere de değindi. Metin; “İngilizce konuşma üzerine derse giren hocaların serinkanlı, sabırlı, lider ruhlu, mantıklı, hevesli, güvenilir, cana yakın, hırslı bireyler olmaları gerekiyor. Aksi halde başarı maalesef sağlanamıyor” dedi.

İngilizce eğitimi konusunda yapılan yanlışlara da değinen Metin, “Eğitimlerde sadece günlük hava ile ilgili ya da sadece futbolla ilgili konuşmalar yapmak yerine herhangi bir şey hakkında fikir sormayı, üzerinde düşünmeyi tetiklemek gerekiyor. Bu yapılmadığında soru dahi soramayan kişiler ortaya çıkıyor.” ifadelerini kullandı.

Favori sanatçısını söyleyebilmek ya da önceki gün akşam ne yediğini söyleyebilmenin ötesinde yabancı dille kendini ifade edemeyen insanların başarılı sayılamayacağını belirten Metin, dil öğrenmenin mantığının doğru kavranması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

Paylaş
HABERLER