Öğrencimiz Yılmaz Cabir Saparca, İnsan Hakları Temalı Makale Yarışmasında 3. Oldu

04.01.2023
Hukuk Fakültesi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencisi Yılmaz Cabir Saparca, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun (TİHEK) düzenlediği makale yarışmasında “İnsan Hakları, Mülteciler ve Devlet; Eleştirel Bir Yaklaşım” başlıklı makalesiyle 3.lük elde etti.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu tarafından lisans öğrencilerine yönelik ‘İnsan Hakları’ temasıyla düzenlenen makale yarışmasında ödüller törenle sahiplerine verildi.

Törene TİHEK Kurul Üyeleri Harun Mertoğlu ve Ünal Sade, TİHEK Başkan Yardımcıları Alparslan Öğüt ile Nimet Özkaya Sevim, kurumun personelleri, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan TİHEK Kurul Üyesi Ünal Sade, kurumun görev, yetki ve faaliyetlerine yönelik bilgiler vererek, kurum olarak insan haklarına yönelik farkındalık çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Sade, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. “İnsan Hakları, Mülteciler ve Devlet; Eleştirel Bir Yaklaşım” başlıklı makaleyle yarışmada 3. olan öğrencimiz Yılmaz Cabir Saparca, ödülünü TİHEK Başkan Yardımcısı Alparslan Öğüt’ün elinden aldı.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Başarısından dolayı öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.





Paylaş
HABERLER