Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Saadet Korucu Kış’ın Projesine Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı’ndan Destek

22.08.2024
Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü

Üniversitemiz İngiliz Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Saadet Korucu Kış’ın koordinatörlüğünde, Erasmus+ Jean Monnet faaliyetleri çerçevesinde yürütülen Avrupa Birliği politikalarında yapay zekâ çalışmalarını, uygulamalarını ve etkilerini ele alan "AB Eğitiminde Yapay Zeka" projesi Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı’ndan destek almaya hak kazandı.

Üniversitemizin, gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında desteklenen ilk çalışması olan “AB Eğitiminde Yapay Zeka” projesi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Korucu Kış, “Çalışma, AB'nin etik çerçevesi, pratik entegrasyon araçları ve yapay zekanın sorumlu kullanımına yönelik pedagojik stratejiler üzerine araştırma, eğitim-öğretim faaliyetleri ve uygulamaları içermektedir. Proje ile birlikte, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilecek iş birlikleriyle üniversite öğrencilerini gelişen, etik ve insan merkezli yapay zeka destekli bir öğrenme ortamının güvenli mimarları olmaya yönlendirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Proje, Üniversitemizin Uluslararası Arenadaki Prestijini Yükseltecek

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, son yıllarda uluslararası alanda artan ilgi ve odaklanmanın, Üniversitemizde de bu tür projelere olan ilgiyi artırdığını belirtti. Prof. Dr. Cem Zorlu, Doç. Dr. Korucu Kış’ın koordinatörlüğünde yürütülecek olan ve Avrupa Birliği politikaları çerçevesinde yapay zekâ alanındaki çalışmaları konu alan projenin, yeni bilgi üretimine katkı sağlayacağını ve Üniversitemizin uluslararası arenadaki prestijini yükselteceğini ifade etti.

Bu Tür Stratejik Projelere Katkılarımızı Sürdürmekte Kararlıyız

“AB Eğitiminde Yapay Zeka” projesinin, Üniversitemizin Jean Monnet faaliyetleri kapsamında aldığı ilk destek olması nedeniyle büyük önem taşıdığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, "Üniversite olarak, uluslararası iş birlikleri ve sürdürülebilir gelişme hedefleri doğrultusunda, kültürler arası etkileşimi artıracak ve ülkemizin yükseköğretimdeki konumunu güçlendirecek bu tür stratejik projelere katkılarımızı sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemizin hedeflerinin gerçekleşmesi için katkı sunan Doç. Dr. Saadet Korucu Kış’a, Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğüne ve Üniversitemizin tüm akademik ve idari kadrolarına teşekkürlerini sundu.
 
Paylaş
HABERLER