Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu’nun Projesine Türkiye Ulusal Ajansından Destek

27.08.2024
Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Üniversitemiz adına, Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ve NEÜ Proje Transfer Ünitesi (NEPTÜN) Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu tarafından başvurusu yapılan “Kültürlerarası Çalışmalarla İslamofobi ile Mücadele” projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 27 bin 498 Euro bütçe ile desteklenmeye layık görüldü.

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, “Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Ana Eylem 1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği kapsamında, Üniversitemizin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan proje, Avrupa’nın farklı ülkelerinden 9 ortak ile yürütülecek. Avrupa’da İslamofobi hızla artış gösteriyor. “Kültürlerarası Çalışmalarla İslamofobi ile Mücadele” projesi ile bu artışı durdurmak ve İslamofobi ile mücadele edebilmek için bilgi, araç ve beceri sağlamak, bu yolla hoşgörü ve saygıyı teşvik etmek, İslamofobi’nin mevcut Avrupa gerçekliği ve bağlamı hakkında bilgi edinmek ve İslamofobi’nin gençler üzerindeki sonuçlarını araştırmayı amaçlıyoruz” dedi.