Okuyan Okuduğunu Anlayan Bir Toplum İçin O, Oku Buyurdu Okuyorum

08.01.2016

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve Konya genelinde uygulanmaya başlanan “Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi (EKİP42)”nin tanıtım programı yapıldı. Programa Vali Muammer Erol, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ve çeşitli okullardan öğrenciler katıldı. 

Program; Konya protokolünün ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin okumanın önemine vurgu yapan özlü sözlerinin yer aldığı proje filminin izlenmesiyle başladı. Filmde Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Okuyan, okuduğunu anlayan bir toplum için O, “oku” buyurdu okuyorum” ifadesiyle yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, düzenlenen program sırasında yaptığı açıklamada, projenin Konya'nın 7'den 77'ye kitap okumasını sağlamasının yanında, iyi insan yetiştirmeyi hedefleyen bir çalışma olduğunu söyledi. Konya'da bulunan tüm paydaşlarla bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Gürsoy: "Geçen yıl özellikle pilot uygulamalar yaparken öğrencilerimize elektronik ortamda bir takım sorular sorduk ve kitap okuyamama nedenlerini araştırdık. Bu sorular neticesinde nasıl bir yol izleyeceğimize karar verdik" dedi.

Konya'nın Türkiye ortalamasının üzerindeki akademik eğitim kalitesine vurgu yapan Gürsoy, ilk amaçlarının iyi insan yetiştirmek olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Akademik başarı tüm bunların ardından zaten arkasından gelecektir. Zira sadece akademik başarıya yönelirsek milli ve geleneksel açıdan yetişmeyi engelleyecektir. Bunu canlı olarak zaten gözlemliyoruz. Şehri imar ederken nesli ihmal etmemeliyiz. Akademik başarı, iyi insan ve güçlü nesil profilini birlikte tasavvur ediyor ve birlikte geliştirmek istiyoruz"

Vali Muammer Erol da bu projeyi en başından beri sahiplendiklerini ve desteklediklerini ifade ederek, "Peygamber Efendimizin ilk aldığı emir de okumaktı. Bu projeden faydalı şeylerin çıkacağını umuyoruz. Dolayısıyla insan yetiştirmeyi amaç ve hedef haline getirerek eğitim kalitesini arttırmak istiyoruz" diye konuştu.

 

Paylaş
HABERLER