Prof. Dr. Ertuğ Özkal Vefat Etti

20.05.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğ Özkal’ın vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

Şeker mesajında: “Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Anabilim Dalı Kurucu Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ertuğ Özkal hocamızın vefat haberini bir toplantı vesilesi ile İstanbul’da iken öğrenmiş bulunmaktayım. Alanında uzman birçok hekimin yetişmesinde emeği bulunan ve beyefendi kişiliği ile tanınan Prof. Dr. Ertuğ Özkal hocamız uzun yıllar büyük bir emek ve özveri ile öğrencilerinin gelişmesini sağlamış ayrıca sağlık alanına önemli katkılarda bulunmuştur. Tıp Fakültemizde uzun yıllar görev yaptıktan sonra 2014’te emekli olan Prof. Dr. Ertuğ Özkal hocamız uzun zamandan beri hastanemizde tedavi görmekte iken hayata veda etmiştir. Merhum Özkal’a Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar niyaz ederim.” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Ertuğ Özkal Kimdir?

Prof. Dr. Ertuğ ÖZKAL 1976 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümünde ihtisasını tamamlayarak uzman oldu. 1981 yılında doçent oldu. 1982 yılında Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalını kurdu. 1988 yılında profesör oldu. Emekli olduğu 12 Kasım 2014 tarihine kadar bölüm başkanlığı yaptı.

Paylaş
HABERLER