Rektör Şeker Anadolu Ajansı ve KONTV’yi Ziyaret Etti

14.06.2017

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Kutlu ile Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Anadolu Medya Grup (ANMEG) televizyon kanalı KONTV'yi ve Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Rektör Şeker, ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer’i KONTV'nin kuruluşunun 25. yıldönümü vesilesiyle tebrik etti. Millet adına yapılan hizmetlerle dolu nice yıllar dileyen Şeker, “Bu tür kurumların yokluğu durumunda boşluğu hissediliyor. O yüzden kıymetini de bilmemiz gerekiyor. Allah eksikliğini, yokluğunu göstermesin. Hayırlı hizmetlerinin devamını diliyor ve bu hizmette emeği geçen kameramanından yönetim kurulu başkanına kadar herkese başarılar temenni ediyorum.” dedi.

Görüşmenin ardından, Rektör Şeker ile beraberindeki heyet ANMEG Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer eşliğinde medya sektöründe kullanılmış olan eski aletlerin sergilendiği müze ve Konya FM stüdyosunu ziyaret etti.

Daha sonra Anadolu Ajansı Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Rektör Şeker, AA Konya Bölge Müdürü Ahmet Kayır ile görüşerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz sonrasında yükseköğretim kurumlarının ciddi bir iç değerlendirme geçirerek FETÖ bağlantılı akademisyen ve idari personel değerlendirmesi yaparak kamu görevinden çıkarmalar ve devletin adli ve mülki kurum ve görevlilerine yardımcı olmak üzere ciddi bir çalışma sürdürdüğünü ifade eden Şeker, “Bunlar gerçekleştirilirken eğitim-öğretimin kalitesinden ödün verilmeden yürütülmesi önemliydi. Şükürler olsun bu konuda herhangi bir aksama yaşanmadı.” diye konuştu.

Her bir öğrenciyi evlatları gibi gördüklerini belirten Rektör Şeker, “Hayatının baharında ülkesine hizmet etmek üzere riskli bölgelere görev yapmaya gitmiş olan polisimizin, öğretmenimizin, doktorumuzun orada bulunmasını istemeyenler ve toplumun devletle olan bağını koparmak isteyenler var. Kardeşlerimiz bu vatan için, orada yaşayan insanlara hizmet için o bölgelere gidiyor ve şehit oluyorlar ama bizler buraları boş bırakmayacağız. Cehaletin olduğu yerde terör gelişiyor ama eğitimin olduğu yerde bu tür şeyler azalıyor, insanları kullanmak zorlaşıyor. Terör grupları da bundan dolayı oradaki kamu hizmetlerini engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah devlete, millete zeval vermesin. Şehit Aybüke kızımızı saygıyla anıyoruz. Ama bu bir bayrak yarışı, nice Aybükeler orada görev alacak ve görevler devam edecek. Türkiye’nin her bir köşesi bizim ve her bir yerine de eşit ve adaletli bir şekilde hizmet götürmeye çalışan bir yönetim söz konusu. Bu da sosyal adalet açısından önemli.” ifadelerini kullandı.

Paylaş
HABERLER