Rektör Şeker Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü Kutlama Etkinliklerine Katıldı

19.03.2018

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü Konya’da çok sayıda etkinlikte dualar ve coşkuyla kutlandı. Programlarda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Konya protokolü şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Konya Şehitliğinde çelenk sunumu, saygı atışı ve dualarla başlayan programlar Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde sergi ve Çanakkale programı ile devam etti. Konya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programda da gaziler ve şehit aileleri bir araya geldi.

Programda konuşan Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’in merkezini kontrol altına aldığını belirterek, “Bundan sonra da Suriye’nin birliği, beraberliği, sınır bütünlüğü ve Suriye’de herhangi bir terör örgütünün varlık göstermemesi için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırlarını koruması için gerekli gayreti hiç kimsenin kınamasını dikkate almaksızın gösterecektir. Bizim asli vazifemiz, ülkemizin sınırlarını korumaktır.” dedi.

“Kimi Erzurumlu, kimi Konyalı kimi Ardahanlı kimi Urfalı sayısız koçyiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale” diyen Konya Valisi Yakup Canbolat ise, “Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakarak şanlı tarihimizden aldığımız güç ile ilerleyen, gelişen ve daha güçlü bir Türkiye için yolumuza devam etmektir.” ifadelerini kullandı.

3. Ana Jet Üs Komutanlığında 18 Mart Şehitler Günü Programı

3. Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıl Dönümü Anma Programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Biz bu toprakları masada kazanmadık, bu toprakları feda-i can eden atalarımızın bizlere sunduğu emanet olarak devraldık ve inşallah bu emaneti sonuna kadar koruyarak gelecek kuşaklara aktaracağız. Allah devlete, millete zeval vermesin, komutanlarımızın ferasetini, dirayetini ziyadelendirsin, askerlerimizin cesaretini, yiğitliğini artırsın. Bu vesileyle Zeytin Dalı Operasyonunda şehit düşen Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet diliyor, Afrin’e dikilen Türk Bayrağının her zaman semada dalgalanması için milletimizin bir arada dik durmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat ve eşi Ayşegül Canbolat, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Fidan Yüksel ve eşi Pelin Yüksel, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, şehit yakınları, gazilerimiz, askeri personel ve davetlilerin katıldığı program, belgesel gösterimi, Çanakkale Kasidesinin okunmasına müteakip, Hava Üssünde bulunan Şehit Pilot Teğmen Ayfer Gök Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ile sona erdi. Programın ardından Üs bölgesinde ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Paylaş
HABERLER