Rektör Şeker, SEDEP 5. Yıl Protokol İmza Törenine Katıldı

12.10.2016

Beşinci yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) için imza töreni düzenlendi. Konya Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar katıldı.

Değerlerine sahip nesillerin yetişmesi adına Selçuklu Değerler Eğitimi Projesini önemsiyoruz diyen Konya Valisi Yakup Canbolat, “Selçuklu Belediyemiz, Necmettin Erbakan Üniversitemiz ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte yürüttüğü Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’in beşinci yıl protokolü için bir araya geldik. Gençliğimizin vatanına, milletine, bayrağına sahip olması ve değerlerimize uygun yetişmesi maksadıyla yürütülen bu projeyi valilik olarak önemsiyoruz. 15 Temmuzda yaşananlar bize gösterdi ki gençliğimize sahip çıkmalıyız ve onları iyi yetiştirmeliyiz. Bu proje o anlamda çok önemlidir. Bu kapsamda projeye her türlü katkı sağlayan Selçuklu Belediye Başkanımıza, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüze, Milli Eğitim Müdürlerimize ve onların çok değerli çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Konya ilimizde yetişen bu gençlerin hem Konya’mıza hem de ülkemize hayırlı katkılar sunmasını, hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

SEDEP’e Başbakanlık Tanıtma Fonundan 2 Milyon Lira Destek

SEDEP’in Türkiye’nin bilinir markalarından biri haline geldiğini söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Projemiz kendini dönüştürerek ve geliştirerek devam ediyor. 2012 yılında yerelde başladığımız projemizde önce ulusal hale geldik çünkü Milli Eğitimin birçok toplantısında uygulanabilir örnek proje olarak SEDEP tartışıldı, konuşuldu. Bu yıl bir boyut daha değiştiriyoruz, SEDEP uluslararası bir boyuta taşınıyor. Başbakanlık Tanıtma Fonunun 2 milyon liralık desteği ile “Türkiye Değerlerini SEDEP’le Anlatıyor” başlığı ile 6 Balkan ülkesinde ve KKTC’de SEDEP’in uygulaması yapılacak. Özellikle KKTC’de seçilen iki okulda SEDEP aynı şekilde uygulanacak. Böylece Balkanlar ve KKTC’de ki kardeşlerimize de değerlerimizi anlatma imkânımız olacak.” ifadelerini kullandı.

SEDEP Beşinci Yılında da Eğitime Değer Katacak

SEDEP’in beşinci yılında da eğitime değer katacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, SEDEP’in sürdürülebilirlik anlamında bu kadar uzun soluklu olmasının aslında konuya paydaş olanların vermiş olduğu destek ve gönüllük esasına dayalı bir proje olmasından kaynaklanıyor.

Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Katkı veren tüm paydaşlarımıza, emeği geçen başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere Selçuklu Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kadim Medeniyetin çocukları olarak bizim atalarımızdan aldığımız değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir görevimiz söz konusu. Bu değerler aslında insanlığın değerleri. Değerlerimizin hızlı gelişen teknolojinin ve haz yaşamının sonucunda kaybolmaya yüz tutması, hızlı şehirleşme ile aileyi kaybetme sonucunda ortaya çıkan değersizleşmenin bireyi mutsuz etmesi gerçeğini artık dünya konuşuyor. Bu anlamda projemizin Balkanlar ve KKTC olmak üzere uluslararası alana yansıması, oradaki kardeşlerimize de paydaş olarak aktarılması önemliydi. SEDEP’in insani değerlerimizi, medeniyetimizin değerlerini oralarda yeniden canlandırmak adına bir öncü görev göreceğini düşünüyorum. Bu projeye katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah nice 5 yıllara.”

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da  “Konya Valimizin himayelerinde, Necmettin Erbakan Üniversitemizin rehberliğinde, özellikle Selçuklu Belediyemizin tüm finansman kaynaklarını sunması ve doküman hazırlıklarını yapmasıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz katkılarıyla inşallah geçtiğimiz dört yıldaki birlikteliğimizi sürdürmeye kararlıyız. İnşallah bizde gençlerimize özellikle vatan, millet sevgisi ve temel değerlerimizi iyi öğretebilirsek, geçtiğimiz sıkıntıları tekrardan yaşamayız. Projenin bu yılda başarıyla devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) beşinci yıl protokolü imzalandı.

Paylaş
HABERLER