Rektör Şeker Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

23.10.2017

Dünyanın farklı ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen öğrenciler “Uluslararası Öğrenciler Hoş Geldiniz” isimli programla bir araya geldiler. Program renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Programa AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin El Halil Belediye Başkanı Tayser Abusnieneh, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Mehmet Sorgun, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selman Duran, üniversitelerin Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi yöneticileri ile okul müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her yıl Konya’yı teşrif eden, Konya’da eğitime başlayan uluslararası öğrencilerle buluştuklarını belirterek, bu buluşmaların hem tanışmaya hem de görüş alış verişine vesile olduğunu dile getrdi. Konya’da uluslararası öğrenci statüsüyle okumakta olanların sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Akyürek, şu anda 4 bine yakın uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abusnieneh, Konya’nın kardeş şehri olan El Halil’in Kudüs’ün kapısı olduğunu ve en büyük zulmün orada yaşandığını belirterek, Filistin ve Türkiye arasında ayrılmaz bir kardeşlik bağı olduğunu söyledi. Türkiye’nin Filistin için yaptıklarını takdir ettiklerini kaydeden Abusnieneh, bulunmaktan mutluluk duyduğu Konya’daki misafirperverlik için teşekkür etti.

Hayallerinizi Gerçekleştirebileceğiniz Bir Şehir

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, kendi ülkelerinden öğrenim görmek için Konya’ya gelen bütün öğrencilerin burada yabancılık hissetmeden okumalarını istedi. Şeker, Konya’nın öğrencilerin geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir şehir olduğunun altını çizdi.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, öğrenimini Konya’da sürdüren uluslararası öğrencilerin hepsinin gelecekte ülkelerinde Konya’yı temsil edeceklerini belirterek, hepsine eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Programda öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisi ile kendi ülkelerine ait çeşitli gösterileri yer aldı.

Paylaş
HABERLER