Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’dan Almatı Başkonsolosluğumuza Ziyaret

24.09.2024
Rektörlük

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Üniversitemizin, Kazakistan’ın Almatı şehrinde yaptığı çalışma ve toplantıların yanı sıra akademik iş birliği konuları görüşüldü. Toplantıya Üniversitemiz Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız ve Almatı Başkonsolosluğu Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz katıldı.
Başkonsolos Müderrisoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve heyetinin Kazakistan – Almatı’ya yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müderrisoğlu, Üniversitemizin bundan sonraki iş birliklerine yönelik desteklerini ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, Kazakistan’daki üniversitelerle protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişimi gibi iş birliği faaliyetleri yapmak üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, Üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.