Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İslam Dünya Turizm Başkenti Tanıtımı ve Kutlu Doğum Özel Programına Katıldı

27.04.2016

Üniversitemizin de paydaşı olduğu İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Programı ve Kutlu Doğum Özel Programı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde yapıldı. Düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da katıldılar.

Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın İslam Dünyası Turizm Başkenti bayrağını Kudüs’ten aldığını ve Medine’ye devredeceğini belirterek, hayırlı olmasını diledi. Kutlu Doğum programında Peygamber Efendimizi sevgiyle andıklarını belirten Akyürek, “Cenab-ı Hak Peygamber Efendimizin şefaatine nail eylesin, bizleri yolundan ayırmasın diye dua ediyoruz” dedi.

Konya’nın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir şahlanış içinde olduğunu vurgulayan Akyürek, Konya’ya ve ülkemize yapılan yatırımlar nedeniyle Başbakan Davutoğlu’na teşekkür etti.

Konya Valisi Muammer Erol, kadim başkent Konya’nın asli kimliğine yakışır şekilde 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesinden onur duyduklarını ifade etti. Erol, Başbakan Davutoğlu’nun desteğiyle Konya’nın el birliği, gönül birliği içinde bir şehrin ulaşabileceği en üst seviyeye ulaşmak için hızla ilerlediğini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2015 yılında Kudüs ile başlatılan İslam Dünyası Turizm Başkenti ödülünün 2016’da Konya ile devam ettiğini belirterek, İslam ülkeleri arasında kaynaşmaya vesile olmasının amaçlandığını vurguladı. Bakan Ünal, Konya’nın başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyada tanıtımı için bakanlık olarak yoğun bir tanıtım faaliyetine başlayacaklarını söyledi.

Özgür Kudüs Aşkını Burada Yaşıyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Konya’nın her zaman yüreğinin en derin köşesinde olduğunu belirterek, “Yüreğim, zihnim, her şeyimle her zaman Konya’dayım. Ne zaman ruhum daralsa, sığınacak yer arasam, işte Konya burada, Konyalılar burada deyip Konya’ya geliriz. Gönlümüz, davamız, muhabbetimiz sizinle. Konya sadece benim değil, ülkemin kalp merkezidir. Gönül coğrafyamızın, İslam dünyasının aşk ve muhabbet merkezidir. Konya, bir ayağını hakikat çizgisinde sabit tutarak pergel gibi 72 milleti, bütün yeryüzünü dolaşmaktır" dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Geçen yıl Filistin'in Kudüs şehri turizm başkenti seçilmişti, önümüzdeki yıl da Medine. Ne güzel bir tevafuk, Kudüs'ten emaneti aldık, Medine'ye devredeceğiz. Kudüs ve Medine Konya'nın kardeşidir, Konya'nın ilham aldığı şehirlerdir. Kudüs'te bütün gecesini Mescid-i Aksa'da geçirmiş biri olarak şunu ifade edeyim, ben Kudüs'te Konya'nın kokusunu aldım, Konya'da da hep Kudüs kokusu alıyoruz. İnşallah her iki şehirde de Medine kokusu alıyoruz. Medine olduğu için, Kutlu Peygamber Medine'yi Yesrip'ten Medine haline dönüştürdüğü için Kudüs var oldu, Konya var oldu. Konya'dan Kudüs'e, şehirler şehri Medine'ye gönül dolusu, muhabbet dolusu selamlar. İnşallah birgün özgür Kudüs'te hep beraber bu havayı teneffüs edeceğiz. Özgür Kudüs aşkını burada yaşıyoruz."

İslam Dünyası Turizm Başkenti unvanını alan Konya'nın, İslam ülkeleri ile geliştireceği iş birliği, bilim, kültür, tanıtım faaliyetleri, karşılıklı ziyaretler ve ağırlayacağı misafirler ile daha sıcak, samimi ve birbirini anlamaya yönelik bir gelişimin kapısını aralayacağını belirten Başbakan Davutoğlu, bu etkileşimin Müslümanlar arasına sokulmaya çalışılan ihtilafların önüne geçilmesine ve ön yargıların giderilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Programda konuşan Dr. Ömer Faruk Abdullah, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler anlattığı konuşmasında Türkiye’nin Suriyelilere kucak açmasının büyük bir cömertlik olduğunu dile getirdi.

Yusuf İslam da kendisine hediye edilen Mevlana’nın şiirlerinin olduğu kitabın hakikatin kapılarını açtığını belirterek, Suriyelilere kucak açtıkları için Konyalılara ve Türkiye’ye teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dr. Ömer Faruk Abdullah ve Yusuf İslam’a günün anısına hediye takdim etti.

İlahilerle Mustafa Ceceli Sahne Aldı

Daha sonra sevilen sanatçı Mustafa Ceceli sahne aldı. Birbirinden güzel ilahileri seslendiren sanatçıya bir ilahide Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşlik etti. Ceceli, Yusuf İslam’ın bir eserini yine sanatçıyla birlikte seslendirdi.

Yoğun ilgi gören programa, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri, Büyükelçiler, İslam ülkelerinden temsilciler ile binlerce Konyalı katıldı.

Paylaş
HABERLER