SİA, ‘Farkındalık Sokağı’ İle Sosyal Destek Çalışmalarına Bir Yenisini Daha Ekledi

29.07.2024
Sosyal İnovasyon UAM

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı, Selçuklu Özel Eğitim Uygulama Okulu (III. Kademe) Gelişim Ekibinin, özel eğitimde farkındalık yaratmayı ve topluma katkı sağlamayı amaçlayan "Farkındalık Sokağı" projesine verdiği teknik destekle, sosyal destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
 
Özel eğitim alanında önemli bir eksikliğin giderilmesine yönelik bilgilerin, eğitimlerin ve deneyimlerin paylaşıldığı bir platform olarak hayata geçirilen Farkındalık Sokağı Projesi, ailelerin, öğretmen adaylarının ve genç öğretmenlerin hizmetine sunuldu.
 


Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in de konuk olarak özel eğitim ile ilgili çalışmalardan söz ettiği platformda “Özel Eğitimli Çocuklarla Yürümeye Değer” inancıyla çalışan proje ekibi, özel eğitim alanında yeni medyanın imkânlarını kullanarak bilgi ve deneyimin yaygınlaştırılmasını hedefliyor.
 
Özel eğitim, zihinsel yetersizlik, otizm, öğrenme güçlüğü, dikkat yetersizliği, görme yetersizliği, işitme yetersizliği, down sendromu ve üstün yetenekliler alanlarında içeriklerin hazırlandığı platformda, alanında uzman isimler tecrübelerini paylaştı.
 
Paylaş
HABERLER