Stada Kitapla Geldiler

03.04.2017

Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “1 Maç Binlerce Kitap On Binlerce Öğrenci” projesi kapsamında Konyaspor – Bursaspor maçına gelen taraftarlar yanlarında getirdikleri kitapları stantlara verdi ve maçı izlemeye geçti. Başarıyla hayata geçen proje sayesinde kitaplar kütüphanesi olmayan okullarla buluşacak.

Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Arslan projenin Rekreasyon Plan ve Programlama dersinin projelendirmesi sonucunda ortaya çıktığını söyledi. Taraftar, kitap ve kütüphanesi olmayan okulu bir araya getirerek sosyal sorumluluk bilincini ortaya çıkartmayı amaçladıklarını söyleyen Arslan projenin başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Okumuş İnsan Sayısıyla Birlikte Sporda Barış Artacak

“Hem taraftarlarımızın daha fazla kitap okumalarını arzuluyoruz hem de okudukları kitaplar çerçevesinde fair play’e daha uygun taraftar olmalarını istiyoruz. Dostluk ve barış için sporda fair play’i destekliyoruz. Fair play’in yolu da okumaktan geçer. Gençlerin daha fazla kitap okuması için bu kampanyaya katılan ve kütüphanelerin sayısının çoğalması için kitap bağışında bulunan herkese teşekkür ediyoruz.” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker Türkiye’deki taraftar gruplarındaki okumuş insan sayısıyla birlikte sporda barışın artacağına inandıklarını belirtti.

Proje Türkiye’ye Örnek Olacak

Seyircilerin okuyarak kendilerini geliştirmeleri için Doç. Dr. Fatma Arslan’ın başlatmış olduğu bu kampanyayı desteklediklerini dile getiren Şeker: “Bu kampanyanın Türkiye’ye örnek olmasını arzu ediyoruz. Bu kampanyayla Türkiye genelinde taraftarların hem okuma bilincinin hem de kitaba saygının aynı zamanda taraftara saygının ziyadeleşmesini arzu ediyoruz.  Kampanyanın iki yeşil beyaz takımın maçında gündeme gelmesi önemli… Yeşil beyaz takımların kardeşliği olarak iki takıma da başarı diliyoruz. Sporun amacı dostluk buradan tüm kardeşlerimize daha fazla kitap kazandırmak ve kütüphane sayısını artırmak istiyoruz.” dedi.

Konya Seyircisi Marka Değer Oluşturdu

Konya seyircisinin marka değer oluşturduğunu ve bu markayı okuma etkinliğine de taşımak istediklerini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy: “Taraftarın getirdiği kitapları dezavantajlı bölgelerimizdeki çocuklara ulaştıracağız. Okuduğumuz kitaplar çoğu zaman evimizde raflarda kalıyor. O uyuyan kitapları da uyandıralım ve ulaşamayan çocuklara ulaştıralım.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca ise Konyaspor taraftarının farkını bir kez daha gösterdiğini anlattı. Türkiye’ye örnek bir projenin Konya’da hayata geçtiğini belirten Kılca, bu şekilde birçok gencin kitapla buluşacağını ve okumaya da teşvik edileceğini dile getirdi.

Tomurcuk İşitme Engelliler Derneği Başkanı Faruk Bilgili de sorumluluk gereği sessiz dünyanın da böyle bir sosyal sorumluluk projesinde olmasından dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bursaspor yöneticileri de getirdikleri kitapları Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’a tevdi ederek, bu projenin örnek olmasını temenni ettiklerini ve stadyumlarda yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söylediler. 

15 binin üzerinde seyircinin geldiği maçta 5 bine yakın kitap toplandı ve 16 Nisan’dan sonra törenle bir okula teslim edilecek.

Paylaş
HABERLER