Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Kalite (TUEK) Çalıştayı Başladı

27.05.2016

Tıpta uzmanlık eğitiminin ülkemizdeki durumunu, varsa geliştirilebilecek alanlarını, bu alanlardaki gelişmenin nasıl gerçekleştirilebileceğini, bu gelişimin nasıl sürdürülebileceğini belirlemek üzere düzenlenen Tıpta Uzmanlık Eğitiminde Kalite (TUEK) Çalıştayı İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinde başladı.

 

Çalıştay Raporları Değerlendirme oturumlarının ilkinde Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de oturum başkanlığı yaptı. Oturumda; Prof. Dr. Muhammet Güven tarafından “Türkiye’de ve Dünya’da Tıpta uzmanlık eğitimi: Yetki, sorumluluk, işleyiş”; Prof. Dr. Recep Öztürk tarafından “Uzmanlık Eğitimi doktora ilişkisi” ve Prof. Dr. İskender Sayek tarafından da “Uzmanlık Eğitiminde Akreditasyon, dernekler ve tabip odalarının rolü?” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

 

Çalıştay Raporları ve Değerlendirme oturumlarında; var olan tıptaki uzmanlık eğitim durumun geliştirilebilecek tarafları; nasıl geliştirilebileceği; literatürde yer alan şekillerinin ve bu şekillerin ülkemize uygunluk durumu ve ilgili alanda eğitim konusunda bilimsel araştırma yapılması gereken noktalar masaya yatırılıyor.

Paylaş
HABERLER