TÜBİTAK 4004, 4005 ve 4007 Çağrı Başvuruları Devam Ediyor

22.01.2018

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK); 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek, 4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme, 4007 - Bilim Şenliği Destekleme Programlarında  çağrı başvuruları devam ediyor.

4004 program koduyla Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Destekleme Programında, bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde aktarılması amaçlanıyor.

4005 program koduyla Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programının hedefi ise; öğretmenlere - akademisyenlere, kendi branşlarına yönelik olarak öğrencilerde ilgi ve merak uyandırmak, olumlu tutum geliştirmek, öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak ve öğrenmelerini sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri yenilikçi yaklaşımlar aracılığıyla etkileşimli olarak kazandırmak.

4007 program koduyla Bilim Şenlikleri Destekleme Programında; bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanıyor.

Bu programlar hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak ve başvuru yapmak için tıklayınız.

Paylaş
HABERLER