TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması Sergisi Törenle Açıldı

22.03.2016

TÜBİTAK ve Üniversitemiz ortaklığıyla yürütülen 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölge Yarışması Programı, gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Konya Bilim Merkezindeki törene; Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü AKEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ecir Yılmaz ile davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Ecir Yılmaz: “İbn-i Sina’nın ‘İlim ve sanat iltifat görmediği yeri terk eder’ sözünden hareketle, ilme ve sanata değer vermemiz, itibar göstermemiz gerekiyor. Albert Einstein’in; ego eşittir bir bölü bilgi formülünden de anlaşılacağı gibi ego ile bilgi ters orantılıdır. Bilgimizi artırırsak egomuzu düşürürüz. Zaten Yunus Emre de ‘Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır’ ifadesinden bilgiyi bilirken kendimizi de bilmek gerektiğini anlatmak istemiştir.

Projelere Değerler Eğitimi ve Teknolojik Tasarım Alanı Eklendi

Bu sene on proje alanına iki ayrı alan daha eklendi. Bunlar Değerler Eğitimi ve Teknolojik Tasarım. Teknolojik Tasarım alanıyla, Teknik Sanat Liselerinin de proje yapmasını hedefledik. Türkiye genelinde on üç bin otuz üç proje, Konya Bölgesinden ise dokuz yüz bir adet proje başvurusu yapıldı. Dokuz yüz bir proje ince elenip sık dokunarak yüz adet proje sergiye layık görülmüştür. Bu konuda şeffaflığı önemsiyoruz. Tüm değerlendirme süreçleri web sayfasından ve facebook üzerinden takip edilebilmektedir.” şeklinde konuştu.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da konuşmasında: “Hayal kurmadan geleceği inşa etmek mümkün olmuyor. Dolayısıyla yarının ümitlerini, hayallerini inşallah sizlerin bugünkü çalışmalarıyla gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Konya olarak geçen yıllardan çok daha iyi olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Üflüyoruz, üfledikçe inşallah projeler artıyor. Projeler arttıkça çalışan beyinler çoğalıyor. Gayret edenler arttıkça hayret edenler çoğalıyor. İnşallah bu şekilde ülkemizi Türkiye’mizi diğer ülkelerle yarışır hale getirmek ve bize hedef gösterilen hakikaten o medeniyet değerinin de ötesine geçmek suretiyle bu sorumluluğu hep birlikte yerine getirmek durumundayız. Gece gündüz demeden katkı sunan öğrencilerimize, velilerimizi ve emek veren herkese teşekkür ediyor onları yürekten alkışlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimiyle proje sergisi açıldı. Katılımcılar; proje stantlarının başında bulunan öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldılar.

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Konya Bölgesinde; Antalya, Burdur, Denizli, Isparta ve Konya şehirleri bulunuyor. 23 ve 24 Mart günlerinde yapılacak jüri değerlendirmelerinin ardından 25 Mart Cuma günü saat 10:00’da dereceye giren projeler Bilim Merkezinde gerçekleştirilecek Ödül Töreniyle ilan edilecek.

 

 

 

Paylaş
HABERLER