Türkiye’de İlk Olan Alzheimer Yaşam Merkezi Konya’da Açıldı

10.10.2016

Üniversitemizin de paydaşı olduğu, yapımı Karatay Belediyesince tamamlanan Türkiye’deki ilk Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezde Üniversitemizin desteğiyle hastalara hizmet ve eğitim verilecek.

Açılış töreninde ilk olarak söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney, ülkemizde yaşlı nüfusunun giderek artmakta olduğunu buna paralel olarak yaşlılarda görülen hastalıklardan Alzheimer’ın da gün geçtikçe yaygınlaştığını belirtti.

Kuruluş amaçlarının önemine değinen Güney, sivil toplum kuruluşu, üniversite ve belediye işbirliğiyle gerçekleştirilmiş olan bu projenin 3 işleve ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi. Ardından söz alan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Alzheimerin 40 yaşlarda görülmeye başlandığını söyledi. Sürekli bakım gerektiren Alzheimer hastaları için böyle bir tesis yapmakla geleceğe yatırım yapıldığını dile getiren Kulasızoğlu emeği geçenlere teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 166 günde tamamlanan Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi binasının 1500 metrekare kapalı alanda kurulduğunu söyledi. Merkezde Necmettin Erbakan Üniversitesinin desteğiyle hastalara eğitim verileceğini de ifade eden Hançerli, Karatay Belediyesinin kendi rutin işlerinin yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlara da destek verdiğini kaydetti.

Sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Hançerli, kazandırılan Şehir hastanesinin Karatay'a değer katacağını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise konuşmasında üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırmanın yanı sıra toplumun sorunlarına çözüm üretme ve bu konularda sosyal projelere destek verme görevini de yürüttüğünü dile getirerek böyle bir projenin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. “Burada hayırlı bir hizmet için bir aradayız. Bu süreç bu güne gelinceye kadar emeği geçen herkese kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Bir binayı yapmak önemli bir iş… Tefriş etmek önemli bir iş… Buradaki hizmeti düzgün programlayıp sürdürülebilirliğini sağlamak daha da önemli… Bu sürdürebilirlik sürecinde Konya olarak daha önceki projelerde el birliği ile yürüttüğümüz şekliyle yine yerel yönetimler, merkezi yönetimler ve Üniversitelerimizin işbirliği içerisinde hep beraber başarılı bir örneğe imza atacağımızı düşünüyorum.” diyen Şeker tüm kesimlerin merkezden istifade edeceğini kaydetti.

Öğrencilerimiz Bu Merkezde Araştırma ve Staj Yapacak

Merkezde gençlere yönelik de bir kurumsal desteğin şekilleneceğini aktaran Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada görev alacak eğitim fakültesindeki arkadaşlarımızdan tutun, sağlık bilimleri fakültesine, tıp fakültesine kadar gençlerimiz araştırmalarını, stajlarını gerçekleştirmiş ve hizmet üretmiş olacaklar.”

Son olarak söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ise sağlık alanında önemli projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ortaklaşa bir çalışmayla ortaya güzel bir hizmetin çıkmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Mehmet Babaoğlu, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Paylaş
HABERLER