Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu Çorum’da Gerçekleştirildi

02.10.2017

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla “Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu” Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda yapıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, sempozyuma katılarak oturum başkanlığı yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım sempozyumda gerçekleştirdiği konuşmada, “Türkiye olarak, bölgesel ve küresel çapta barışa, kardeşlik hukukuna hizmet etmeye devam edeceğiz.  2023 hedeflerimize ilerlediğimiz bu günlerde, siyasetimizin merkezine adaleti ve insanı alan bir anlayışı hakim kılarak bu yolculuğu sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bugün gerçekleştirilen bu etkinliğin bölge ve dünya barışına katkı sağlamasını dilerken bu etkinlikte Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in hatırlanmış olması ve ona bu etkinlik dolayısıyla bir ödül verilmesini de anlamlı buluyorum.” dedi.

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzetbegoviç’in teşekkür mesajının video gösterimiyle verilmesinin ardından Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç adına Kadeş Barış Ödülü Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından Bosna-Hersek Büyükelçisi Bakir Sadoviç’e takdim edildi.

Ödül töreninin ardından oturumlara geçildi. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ‘Bilimin Barışa Katkıları’ konulu oturuma başkanlık etti. Rektör Şeker’in başkanlık ettiği oturumda, SESAME Yönetim Direktörü Prof. Dr. Mohamed Yasser Khalıl, “Science for Peace: SESAME Project (The Synchrotron-light for Experimental Science and Applications in the Middle East)”, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melahat Bilge Demirköz, “Impact of Cern Associate Membership on the Research Environment and Industry of Turkey”, Würzburg Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları Bölümü’nden Prof. Dr. Daniel Schwemer, “Hittite Wedges and Digital Bits: Documentation of World Heritage from the First Age of Globalisation”, Japon Anadolu Arkeolojisi Araştırma Enstitüsünden Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, “Japon Anadolu Arkeolojisi Araştırma Enstitüsü tarafından Türkiye’de Yürütülen Çalışmaların Bilime Katkıları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından bir değerlendirme konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, farklı disiplinlerden, farklı ülkelerden, gerek Türkiye’de gerek Ürdün’de yürütülen bilimsel çalışmaların ortaya koymuş olduğu barışa katkılardan örnekler dinlediklerini söyledi.

Rektör Şeker’den Rektör Alkan’a Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Şeker, Hitit Üniversitesinin ulusal ve uluslararası birçok organizasyona başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmasından dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı tebrik etti.

Rektör Alkan ise, üniversiteyi ziyarette bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e teşekkür ederek yapılan çalışmaların memleket ve millet sevgisiyle yürütüldüğünü ifade etti.

Paylaş
HABERLER