Üniversitemiz ile Kazakistan Üniversiteleri Arasında Yeni Köprüler İnşa Edildi

01.10.2024

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemiz Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız, Kazakistan’da bulunan üniversitelerle protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişimi gibi iş birliği çalışmaları yapmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu.



Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç’i, Kazakistan International Information Technology (IIT) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Issakhov Assylbek Abdiashimovich’i, Kunaev Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Jalairi Omirali Shakarapuly’i, Kunaev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Omirali Zhazira Omiralikyzy’ni ve Al Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canseyit Tüymabayev’i ziyaret etti.
 
Akademik İş Birliği Anlaşması
Ziyaretler esnasında Üniversitemiz ile Kazakistan üniversiteleri arasında “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzalandı. İmzalanan anlaşmada, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak sertifika programları, iki üniversite arasında ortak projelerin hazırlanması, çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle ilgili konularda yardımlaşmalar yer aldı.




 
Paylaş
HABERLER