Üniversitemiz ve KOSGEB İşbirliği ile Öğrencilere Girişimcilik Sertifikası Verildi

04.06.2018

Üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 117 öğrenciye törenle sertifikaları verildi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenin açılışında konuşan Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Diken, üniversitede alınan girişimcilik eğitiminin hayatta büyük avantajlar sağlayacağını belirterek, başarının anahtarının girişimcilikte olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Diken, Bankacılık, Ulaştırma ve Lojistik bölümleri son sınıfta okutulan “Girişimcilik Kültürü” dersini alan öğrencilere KOSGEB’le yapılan anlaşma uyarınca Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verildiğini söyleyerek, “Fakültemizde  “Girişimcilik Kültürü” dersini alan her öğrenci bu sertifikayı alacak. KOSGEB’e bu işbirliğinden dolayı teşekkür eder, sertifika alan öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim. Fakültemizde alınan eğitimle birlikte öğrencilerimizin girişimci ruhu, yenilikçi görüşleri, zeka ve cesaretleri ile mükemmel işler yapacağına inancımız tamdır. Bu tür eğitimler birçok yerde verilir ama biz üniversitemizde verilen eğitimin çok daha önemli olduğunu vurguluyoruz. Umarım öğrencilerimiz bu ‘altın bilezik’ olan sertifikalarını kullanırlar, aldıkları kredilerle iyi bir iş sahibi olurlar ve istihdam sağlarlar. Mezun olacak ve hayat üniversitesine gidecek öğrencilerimize başarı ve mutluluklar diliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere katılım belgeleri verildi. Tören, Dekan Prof. Dr. Ahmet Diken’in, KOSGEB KOBİ Uzmanları Meryemhan Gül ve Mehmet Altan ile ‘Girişimcilik Kültürü’ dersi hocaları Dr. Öğretim Üyesi Murat Çakırkaya ve Öğr. Gör. Emine Nihan Cici Karaboğa’ya hediyelerini takdim etmesiyle sona erdi.

Paylaş
HABERLER