Üniversitemiz Yönetimi; Senato Toplantısı, Etkinlikler ve Ziyaretler İçin Ereğli’de

20.05.2014

Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kemal Akman Meslek Yüksekokulu tarafından  Bahar şenliği düzenlendi. Şenliğe Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Tahir Yüksek ve Muhsin Kar,  Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak,   Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Senato Kurulu Üyeleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda Ereğlili katıldı.

Protokol Üyeleri, Ereğli’deki üniversite öğrencileri, misafir halk oyunları grupları, mehteran ekibi ve çok sayıda Ereğlili tarafından, Yunus Emre Meydanı’ndan Ereğli Belediyesine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Davetlilere etli pilav ikram edildiği şenlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Karabük Üniversitesi  halk oyunları gruplarının katılımıyla ilk defa düzenlenen Üniversitelerarası Halk Oyunları Festivali büyük ilgi görürken, ayrıca mehteran gösterisi, halk oyunları, aşık ile maşuk gösterisi, yöresel danslar ve sema gösterisi ile  öğrencilere yönelik birçok yarışma ve oyun da yer aldı.

Etkinlik kapsamında misafir üniversitelerin halk oyunları grupları ve üniversite öğrencileri, down sendromlu çocukların toplum hayatına katılmaları için ülkemiz sınırları içerisinde açılmış iki Down Cafe’den biri olan Ereğli Down Cafe’de sabah kahvaltılarını yaparak, Ereğli’nin tarihi ve turistik değeri olan İvriz Kaya Anıtı’nı ziyaret ettiler.

Bahar Şenliği ve Senato toplantısı kapsamında Ereğli’ye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve beraberindeki heyet Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i de makamında ziyaret etti. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra ; Ereğli’nin nüfusunun 140 bin olduğunu ve Ereğli’ye bir fakülte daha açılması konusunda beklentilerini ifade ederek 4 yıllık ziraat ve hayvancılık fakültesinin kurulması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Rektörümüz Şeker ; Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e  “ Hayırlı olsun” temennisinde bulunduktan sonra; Ereğli’nin Türkiye’nin bir çok ilinden coğrafi, sosyal ve ekonomik olarak önde olduğunu belirterek; “ İlçemiz için neler yapabiliriz ?,Hangi sorunları çözebilir? , Hangi katkıları yapabiliriz?, Bizden talepleri nelerdir ? gibi sorulara cevap bulabilmek ve bunları yerinde görebilmek için Senato toplantısını Ereğli’de yapma kararı aldık. LYS ve Açıköğretim sınavlarının Ereğlimizde yapılması bizi de çok mutlu eder, bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Adalet Meslek Yüksek Okulunu da yeni öğretime mutlaka açacağız.” diyerek  Ereğli Eğitim Fakültesinde kadro artırımına gittiklerini, Doğa Bilimleri Fakültesi için de çalışmalarının önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağını  ve açığın kısa sürede kapatılacağını söyledi. Belediye Şeref Defterine düşüncelerini yazarak başarılar dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e tablo hediye edildi.

 Sonrasında ilçe yetkilileri ile birlikte açılması planlanan Adalet Meslek Yüksekokulu için eski adliye binasında incelemelerde bulunan Rektörümüz Şeker ; Ereğli Eğitim Fakültesi   ve Meslek Yüksek Okulunu da gezerek Dekanımız  Prof. Dr. Mustafa Pehlivan’dan bilgiler aldı.

Rektörümüz ve beraberindeki heyet yapılan senato toplantısının ardından tarihi İvriz’i de gezdiler. Rektörümüz, İvriz’in doğa ve iklimine hayran kaldığını söyleyerek,  İvriz’in tanıtımına da katkı yapmak için çalışabileceklerini söyledi.

 

Paylaş
HABERLER