Üniversitemizce Yürütülen TÜBİTAK Destekli Proje, Öğrencilerin Arapça Öğrenimini Kolaylaştırıyor

18.10.2024

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu iş birliği ile Prof. Dr. Muhammet Tasa’nın yürütücülüğünde geliştirilen ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt Öztürk gözetiminde devam eden TÜBİTAK destekli “Web Tabanlı Sınav Sistemi” programına katılan öğrenciler başarılarıyla adından söz ettiriyor.

Ülke genelinde farklı üniversitelerden öğrencilerin de katıldığı programdan faydalanan Üniversitemiz AKEF Arapça Öğretmenliği Bölümü mezunu Şerife Sena Şen KPSS 2024 Arapça Öğretmenliği Alan Sınavında Türkiye 1.si, yine aynı bölümün 4. sınıf öğrencisi Emine Er Türkiye 30.su, Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Bölümü mezun öğrencilerinden Ahmet Dönmez Türkiye 58.si, Adem Akhan ise Türkiye 105.si oldu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Mevlüt Öztürk, “Program çerçevesinde hem fakülte öğrencilerimize hem de ülkemizdeki diğer üniversitelerde Arapça eğitimi alan öğrencilere ücretsiz online sınavlar yapılmaktadır. Soruların oluşturulması ve sınavların düzenlenmesi Üniversitemizde yapılmaktadır. Öğrenciler, belirlenen tarih ve saatlerde internet ortamında bu sınavlara girebilmektedirler. Ülke genelindeki Arapça eğitimi veren fakülteler ve ilgili bölüm öğrencileri tarafından ilgiyle takip edilen proje, rektörlüğümüzün teşvikleriyle gelişerek devam edecektir. Bu vesileyle programımızdan faydalanarak başarı elde eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Paylaş
HABERLER