Üniversitemizde Bağımlılıkla Mücadele Konferansı

25.09.2024
Hemşirelik Fakültesi

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı tarafından, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında “Bağımlılıkla Mücadele: Narko Gençlik” konulu konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Eyüp Kalaycı Amfisinde gerçekleştirilen konferansa Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kamile Altuntuğ, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memuru İsmail Akbulut’un konuşmacı olarak katıldığı programda, bağımlılık yapıcı maddelere başlama nedenleri, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, bağımlılığın bireye, topluma olan etkileri ve bağımlılıktan korunmanın öneminden bahsedildi. Bağımlılıkla mücadele, bağımlılığın önlenmesine yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, erken müdahale edilmesi gerektiği ve önemi vurgulandı.